Η στιγμή που 52χρονος βάζει φωτιά στη Χαλκίδα αποτυπώνεται σε ένα βίντεο, με τις κινήσεις του ε μπρηστή να καταγράφονται καρέ-καρέ πριν και μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.Ο άνδρας κατηγορείται για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και τη Δευτέρα θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Πάρνηθα

Το βίντεο που προβάλλει το ΟPEN προέρχεται από κάμερες ασφαλείας εργοστασίων στην περιοχή Δοκός, στη Χαλκίδα, όπου ξέσπασαν δύο εστίες φωτιάς σε απόσταση μόλις 200 μέτρων μεταξύ τους.

Όπως φαίνεται, ο εμπρηστής σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου, δίπλα στο νεκροταφείο της Χαλκίδας και λίγη ώρα αργότερα -ακριβώς σε εκείνο το σημείο- ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο

Οι Αρχές θεωρούν πως δεν ήταν μόνος του

Οι Αρχές εντόπισαν αμέσως το αυτοκίνητο, το ανέλυσαν και έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του ιδιοκτήτη του. Αρχικά ο 52 αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με το έγκλημα, όταν όμως οι Αρχές του έδειξαν το υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, εκείνος ομολόγησε ότι έβαλε δύο πυρκαγιές. Ωστόσο, οι Αρχές θεωρούν ότι ο άνδρας δεν έδρασε μόνος του και φαίνεται πως αναζητούν τουλάχιστον δύο ακόμα συνεργούς.

Ψαχνά Ευβοίας: 18χρονος προσήχθη για εμπρησμό μετά από καταγγελία της μητέρας του

Ακόμα μία σύλληψη για εμπρησμό είχαμε πριν από λίγη ώρα, η οποία ήρθε να προστεθεί στους συλληφθέντες που είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Παύλος Μαρινάκης, εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης. Πρόκειται για έναν 18χρονο νεαρό που προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της Εύβουας με την κατηγορία πως έβαλε φωτιά σε χωράφι στα Ψαχνά Ευβοίας.

πυρκαγιά Αυλώνα

Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 18χρονος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και τον κατέδωσε η μητέρα του, ενώ παράλληλα υπάρχει και κάμερα που τον έχει καταγράψει να βάζει τη φωτιά. Μαζί του, θα προσαχθεί και η μητέρα του.