Παρότι έχει περάσει μία εβδομάδα από τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς και πολλούς τραυματίες (ορισμένοι παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές ιστορίες από επιζώντες που βίωσαν την κόλαση στο τρένο του θανάτου.

Ένας από αυτούς που κατάφεραν να σωθούν ήταν ο Άγγελος Φανουράκης. Ο νεαρός φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθόταν στο τέταρτο βαγόνι του τρένου όταν σημειώθηκε η φονική σύγκρουση ενώ δίπλα του βρίσκονταν δύο κοπέλες.

«Χτυπούσαμε αριστερά-δεξιά στο βαγόνι το οποίο αναποδογύρισε. Ξαφνικά σκοτείνιασαν όλα. Τα κορίτσια είχαν κινητό, ανάψαμε φακό και ψάχναμε διέξοδο διαφυγής» είπε ξεκινώντας τη συγκλονιστική περιγραφή του.

«Βγήκαμε από ένα σπασμένο παράθυρο ένας-ένας. Νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω. Να μην γίνει πουθενά στον κόσμο τέτοιο δυστύχημα» πρόσθεσε ο Άγγελος ο οποίος τραυματίστηκε στη μέση του προσπαθώντας να βγει από το βαγόνι.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι «τον “κηδεμόνα” που έχει τοποθετηθεί στο σώμα μου για τον τραυματισμό της μέσης μου τον πλήρωσα με δικά μου έξοδα» καθώς δεν τον διέθετε το νοσοκομείο.