Παραδόθηκε ο 25χρονος μέλος συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, τον οποίο αναζητούσαν οι Αρχές για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ύποπτος ελληνικής υπηκοότητας βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ παραμένει ασύλληπτος ο 20χρονος που αναφέρεται στη δικογραφία.

Για τις αρχές, ο νεαρός οργανωμένος οπαδός στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, αποτελεί μυστήριο για τους αναλυτές της Ασφάλειας. Ο «Αθηναίος», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, δεν έχει συλληφθεί ποτέ, κι είχε καθαρό ποινικό μητρώο, οπότε ο εντοπισμός του ήταν δύσκολη υπόθεση. Αμέσως μετά το φονικό στου Χαριλάου, εξαφανίστηκε, όπως και ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν άκρη με το κινητό του τηλέφωνο, ούτε βρίσκουν τον λόγο που πήγε στη Θεσσαλονίκη εκείνες τις μέρες. Πιθανό είναι να ανέβηκε στην συμπρωτεύουσα με σκοπό να συμμετάσχει σε επιθέσεις κατά των Αρειανών, ή μπορεί να βρέθηκε τυχαία στο σύνδεσμο της Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Ιδέα του πρώτου συλληφθέντα η φονική επίθεση

Η επίθεση που οργανώθηκε, έγινε ως αντίποινα για ανάλογο περιστατικό στο Ωραιόκαστρο.  Βάσει των καταθέσεων από τους άλλους συλληφθέντες, ο πρώτος που έπεσε στα χέρια των Αρχών, ο 23χρονος αλβανικής υπηκοότητας, ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης με θύματα τον 19χρονο Άλκη και τη παρέας του.

Η ΕΡΤ περιέγραψε μέσω ρεπορτάζ της τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η δολοφονική επίθεση. Όπως αναφέρεται, «έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου», ο οποίος χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Νωρίτερα, όπως φέρονται να λένε, «προηγήθηκε μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο». Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν πορεία τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή του Χαριλάου.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», ανέφεραν στους αστυνομικούς και έκαναν βόλτες στα στενά. Όταν μίλησαν για την επίθεση, είπαν ότι τα τρία αυτοκίνητα ήταν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα εξ αυτών, το τρίτο που αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν «Άρης», βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.

Οι δύο, σύμφωνα με τις περιγραφές, κατάφεραν να διαφύγουν. Υπέδειξαν δύο πρόσωπα, το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το άλλο που κρατούσε το μαχαίρι. Δεν μπορούσαν να πουν ποιος χτυπούσε ποιον, ωστόσο προχώρησαν στη δολοφονική επίθεση με μεγάλη μανία. «Ένας μάλιστα τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε», αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το παρελθόν των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποινικό μητρώο των συλληφθέντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο Έλληνες, (ένας 20χρονος και ένας 23χρονος) έχουν συλληφθεί γιατί είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, ενώ ο πρώτος κατηγορήθηκε για απρόκλητη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα.

Οι άλλοι δύο Έλληνες ηλικίας 21 και 22 ετών έχουν επίσης βεβαρημένο παρελθόν. Ο πρώτος φέρεται να έχει συλληφθεί για διατάραξη κοινής ειρήνης και επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο ενώ ο άλλος για διακεκριμένες φθορές και οπαδικά επεισόδια.

Στο μεταξύ, ένας από τους συλληφθέντες, ένας 22χρονος αλβανικής υπηκοότητας, είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη, μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ. Φέρεται να έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι που κρατούσε και το οποίο μπορεί να του γλίστρησε, στην προσπάθειά του να τραυματίσει τον 19χρονο. Ο ίδιος δεν λέει πως τραυματίστηκε στους αστυνομικούς, αλλά η εικόνα που έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, δείχνει πως ο τραυματισμός από το ίδιο μαχαίρι που χτυπούσε τον Άλκη.

Επίσης, ο 21χρονος που δίνεται ως δράστης από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, μπήκε στο τρίτο αυτοκίνητο, που βρισκόταν στην οδό Γαζή. Ο 23χρονος αλβανικής υπηκοότητας που συνελήφθη πρώτος, φαίνεται εντέλει να μη συμμετείχε στην επίθεση γιατί όταν βγήκε από το λευκό Citroen δεν τράβηξε το χειρόφρενο. Έτσι επέστρεψε στη θέση του οδηγού για να μην του φύγει το αμάξι.