Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο όπου σημειώθηκε η χειρότερη τραγωδία σε σιδηροδρομική γραμμή, με τα ειδικά συνεργεία να απομακρύνουν το 4ο και το 5ο βαγόνι. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί. 

Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων έχει ανέλθει στους 57, ενώ οι τραυματίες είναι 48, εκ των οποίων οι 7 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ως πολυτραυματίες.

Απολογείται σήμερα ο σταθμάρχης Λάρισας

Απολογείται σήμερα Σάββατο, στις 14:00, ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την τραγωδία στα Τέμπη. Αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Ο συνήγορός του Στέφανος Παντζαρτζίδης, σε δηλώσεις του την Πέμπτη, είπε πως ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», τονίζοντας παράλληλα πως είναι συντετριμμένος από την τραγωδία. Επίσης, ο συνήγορος του 59χρονου είπε πως αν και είναι νωρίς ακόμη για όλα, «θα πρέπει να μην κοιτάμε μόνο το δέντρο και να χάνουμε το δάσος» σημειώνοντας πως όλα τα υπόλοιπα θα μελετηθούν εφόσον ληφθεί το αντίγραφο της δικογραφίας.

Τέμπη: Σήμερα η κηδεία της Ιφιγένειας Μήτσκα

Η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα κηδεύεται σήμερα στα Γιαννιτσά. Η Ιφιγένεια, της οποίας η σορός ταυτοποιήθηκε πριν λίγες ώρες με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και το όνομά της μπήκε και επίσημα πλέον στα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, καθόταν στο τρίτο βαγόνι και στη θέση 67.

Αναφορικά με τον δικηγόρο της οικογένειας, Στέλιο Σούρλα, που μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τις συνθήκες του θανάτου της, «η Ιφιγένεια καθόταν στο παράθυρο και δίπλα ο αρραβωνιαστικός της ο οποίος επέζησε με εγκαύματα. Δεν έφτασε η φωτιά στο 3ο βαγόνι αλλά είχαν αναπτυχθεί μεγάλες θερμοκρασίες» και συμπλήρωσε:

«Με το που έγινε η σύγκρουση έψαξε να βρει την Ιφιγένεια, τη βρήκε, μαζί με ένα άλλο παιδί τη μετέφεραν σε άλλο σημείο μέσα στο βαγόνι και διαπίστωσαν ότι είχε αίματα στο κεφάλι και από ό,τι θυμάται είχε σφυγμό. Παρέλαβαν το παιδί οι διασώστες και είπε “πάρτε και την κοπελιά μου”».