Δύσκολη αποδεικνύεται η σημερινή μέρα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, σε πολλές περιοχές, ευνοούν την εξάπλωση της φωτιάς.

Αυτήν τη στιγμή, τα πιο κρίσιμα πύρινα μέτωπα εντοπίζονται στις περιοχές Ασπροπύργου, Ξάνθης και Φαρσάλων, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται συνεχώς. 

Ωστόσο περί τις 21:00 θα σταματήσουν οι ρίψεις από αέρος κάτι που αυτομάτως θα σημάνει την ανάγκη για ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων. 

Τα πύρινα μέτωπα στον Ασπρόπυργο 

Στο Ασπρόπυργο, οι πυρκαγιές που μαίνονται αυτήν τη στιγμή είναι δύο. Το ένα συμβάν, που θεωρείται ελεγχόμενο, καταγράφηκε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη, όπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα. 

Ανησυχία όμως εμπνέει το άλλο μέτωπο, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά, ειδικότερα, μαίνεται στην περιοχή Σοφό όπου και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αργά το απόγευμα, λόγω της επέκτασης της πυρκαγιάς, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Ειδικότερα, από 54 οι πυροσβέστες αυξήθηκαν σε 63, με 17 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα είναι πλέον πέντε, ένα αεροσκάφος και τέσσερα ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά μαίνεται κοντά στο Κανάλι του Μόρνου, πέρασμα νερού για την Αττική, χωρίς ωστόσο αυτό να κινδυνεύει.

Οι φωτιές σε Ξάνθη και Λάρισα

Την ίδια στιγμή μεγάλης έκτασης φωτιές καίνε και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Ξάνθη, στην περιοχή Μαγγάνων επιχειρούν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, όπως και τέσσερα εναέρια μέρα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη. 

Στη Λάρισα, στα Φάρσαλα, το πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο. 

Η φωτιά καίει θαμνώδη έκταση χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.