Στον απόηχο των σοκαριστικών γεγονότων στη Νέα Φιλαδέλφεια, το έργο της Αστυνομίας συνεχίζεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, αυτή τη φορά στον Ασπρόπυργο. Μία πραγματικά εντυπωσιακή και άκρως επικίνδυνη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα (9/8) σε ήσυχη γειτονιά Γκόριτσα στον Ασπρόπυργο.

Ήταν μεταξύ 03:30 με 03:50 όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη επί της οδού Ειρήνης στον Ασπρόπυργο. Το αποτέλεσμα της εγκληματικής ενέργειας πραγματικά σοκάρει. Σημειώθηκαν σοβαρότατες ζημιές σε πέντε συνολικά σπίτια, ενώ σχεδόν καταστράφηκε η πλειοψηφία από 11 οχήματα!

Ασπρόπυργο, Βόμβα
Ασπρόπυργο

Το… θαύμα έγκειται στο γεγονός πως σχεδόν σε όλα τα σπίτια εκείνη την ώρα οι οικογένειες βρίσκονταν εντός και παρ’ όλα αυτά δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός. Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ βρέθηκε στο σημείο και από τα στοιχεία που κατάφερε να συλλέξει εκτίμησε πως χρησιμοποιήθηκε βραδύκαυστο φυτίλι και κοινός πυροκροτητής.

Τονίζεται δε πως η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκε υποδηλώνει συγκεκριμένα πράγματα για το είδος του χτυπήματος αλλά και για τους δράστες.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που διεξάγουν την προανάκριση έχουν λάβει ήδη αρκετές καταθέσεις, ωστόσο πηγές του intronews.gr αναφέρουν πως οι πρώτοι διαπιστώνουν αρκετά κενά και όχι ιδιαίτερη διάθεση για συνεργασία σε βάθος.

Ασπρόπυργο
Ισχυρή έκρηξη στις 3.40 τα ξημερώματα έξω από σπίτι στην οδό Ειρήνης στην περιοχή Γκόριτσα Ασπροπύργου, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023. Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, αλλά και σε αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στο σημείο. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ενδεχομένως σε αυτό να παίζει έναν ρόλο και το γεγονός πως υπάρχει γλωσσικό χάσμα, καθώς στην ευρύτερη συνοικία κατοικούν αρκετοί Ρωσοπόντιοι.

Από εκεί και πέρα πάντως, οι Αρχές έχουν ήδη λάβει στα χέρια τους υλικό από τις όποιες κάμερες της περιοχής, το οποίο και εξετάζεται. Ταυτόχρονα «τρέχουν» ελέγχους ιστορικού προκειμένου να δημιουργήσουν προφίλ που θα δώσουν πιθανές εξηγήσεις, που θα ορίσουν πιθανές αφορμές και αιτίες για ένα τόσο σφοδρό χτύπημα.

Photo credits: Evrokinissi