Σωστή φάμπρικα είχαν στήσει 6 άτομα στον Ασπρόπυργο, ένα μικρό εργαστήριο ειδικά διαμορφωμένο για τη νοθεία και την επανασυσκευασία ηρωίνης. Η εγκληματική συμμορία είχε μάλλον ως πρότυπο τα εργαστήρια του Walter White στην γνωστή σειρά Breaking Bad, καθιστώντας όμως ακόμη πιο επικίνδυνο ένα ναρκωτικό που ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των τοξικομανών.

Breaking bad

Το σχέδιο για διοχέτευση σημαντικής ποσότητας ηρωίνης, κυρίως στα δυτικά προάστια και ευρύτερα στη δυτική Αττική, σταμάτησε μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι Αρχές αφού διασταύρωσαν όλα τα στοιχεία που είχαν συλλέξει μέχρι εκείνη τη στιγμή, εντόπισα το εργαστήριο… α λα Breaking Bad στον Ασπρόπυργο και κατάφεραν να βάλουν όλη τη συμμορία στο χέρι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (30/7).

Ο ανήλικος… Walter White

Πρόκειται για τρεις Έλληνες Ρομά και τρεις Αλβανούς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο μικρότερος από τους ελληνικής καταγωγής εμπλεκομένους είναι μόλις 15 ετών. Οι άλλοι δύο ελληνικής καταγωγής είναι γυναίκες ηλικίας 31 και 34, ενώ οι τρεις Αλβανοί είναι 19, 30 και 34 ετών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το… Breaking Bad στον Ασπρόπυργο

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με το πεδίο δράσης της συμμορίας, οριοθετώντας τη διακίνηση του νοθευμένου ναρκωτικού στις περιοχές του Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου και στο Μενίδι.

«Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 30-7-2023 στην περιοχή του Ασπροπύργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 2 ημεδαπές, ηλικίας 31 και 34 ετών, 15χρονος ημεδαπός και 3 αλλοδαποί, ηλικίας 19, 30 και 34 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και κυρίως στις περιοχές του Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου και των Αχαρνών, εντοπίστηκαν οι  κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία στην περιοχή του Ασπροπύργου, εντός της οποίας εντοπίστηκε και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη νόθευση και επανασυσκευασία ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Breaking bad, Ασπρόπυργος, 6 συλλήψεις
  • -9- κιλά και -374,5- γραμμ. πιθανόν ηρωίνης,
  • -6- κιλά και -300- γραμμ. χημική ουσία κατάλληλη για τη νόθευση ναρκωτικών ουσιών,
  • το χρηματικό ποσό των -4.360- ευρώ,
  • -2- αυτοκίνητα,
  • -6- κινητά τηλέφωνα και
  • ηλεκτρικός αναδευτήρας.

Οι κατασχεθέντες ποσότητες έχουν αποσταλεί για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Photo credits: Evrokinissi (Αρχείου), ΕΛ.ΑΣ.