Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Πάρνηθα, και μάλιστα πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι εκκενώνεται ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι. Οι φλόγες, λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου, μπήκαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, όπου μάλιστα στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση. Εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Καποτά και Λεφάντω.

Λίγο μετά τις 12, έγινε γνωστό ότι με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. εκκενώνεται προληπτικά και το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα 700 άτομα που βρίσκονται εκεί θα μεταφερθούν στη Μαλακάσα ή στη δομή στην Πέτρου Ράλλη.

Εκτός από την επιχείρηση για να σωθούν σπίτια στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, μάχη δίνεται προκειμένου η φωτιά να μην κατευθυνθεί και προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας.

 

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο μέτωπο στη Φυλή

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί στο MEGA ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, το κυριότερο μέτωπο βρίσκεται στη Φυλή. «Το μέτωπο κινείται ανατολικά από τη Φυλή προς την Ιερά Μονή Ντάρδιζας. Το μέτωπο δεν έχει κινηθεί ψηλά προς την Πάρνηθα, ωστόσο εκεί στις παρυφές έχει ακολουθήσει παράλληλη πορεία με την κορυφογραμμή», δήλωσε.

Ο αντιδήμαρχος Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, μίλησε στο MEGA: «Καίει ό,τι βρει στον διάβα της. Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο μέτωπο. Ακούγονται απανωτές εκρήξεις κι όλα δείχνουν εμπρησμό, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τα συμπεράσματα. Οι χερσαίες δυνάμεις είναι πολλές που επιχειρούν».

καπνός, Αττική

Η φωτιά στη Φυλή έσπασε σε δύο μέτωπα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, ανέφερε ότι τα βασικά μέτωπα στη Φυλή είναι δύο, το ένα στη Δεκέλεια και το άλλο στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο. Ανέφερε ότι και στις δυο φωτιές έχουν καεί σπίτια.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη η φωτιά, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι μακριά απο τον Εθνικό Δρυμό.

Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφεθρεί στο δημαρχείο. Τόνισε ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.

«Καίγονται σπίτια»

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος δήλωσε, χθες, στην ΕΡΤ ότι καίγονται σπίτια. Μάλιστα, ανέφερε ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή. «Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

φωτιά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Φυλής

Στην περιοχή της Φυλής ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων:

Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.
Συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας:Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,
Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
Από την πλατεία Φυλής,
Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»