Οι επιβάτες στο λεωφορείο Χ95 έζησαν, την Τετάρτη (29/03), στιγμές τρόμου καθώς κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, κατέρρευσε κομμάτι της οροφής του οχήματος και έπεσε σε κενά – ευτυχώς – καθίσματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα athenstransport.com, το περιστατικό συνέβη όταν το λεωφορείο που κινείτο με προορισμό το Αεροδρόμιο, διέρχοταν από τη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

Ακόμα, όπως ανέφερε επιβάτιδα του συγκεκριμένου λεωφορείου, το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά χωρίς κάποια παρέμβαση του οδηγού, με το κομμάτι της οροφής να βρίσκεται στα καθίσματα μέχρι την άφιξη του λεωφορείου στο Αεροδρόμιο.

Επισημαίνεται ότι τα λεωφορεία της γραμμής Χ95 έχουν αυξημένη πληρότητα σε συγκεκριμένες ώρες, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, όταν και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τουρίστες.

Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και στο λεωφορείο 040

Πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε αντίστοιχο περιστατικό καθώς, στις 10 Μαρτίου, οι περίπου 40 επιβάτες του λεψφορείου 040, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύνταγμα, τρομοκρατήθηκαν όταν – κατά τη διάρκεια της διαδρομής – έπεσε κομμάτι της οροφής.

Ειδικότερα, επιβάτης στο λεωφορείο 040 ανέφερε – μεταξύ άλλων – στον ALPHA: «Ευτυχώς, δεν υπήρχαν όρθιοι επιβάτες, αλλιώς θα τους είχε πάρει το κεφάλι. Ακούσαμε έναν μεγάλο κρότο, την ώρα που το λεωφορείο κινείτο στην Εθνάρχου Μακαρίου με κατεύθυνση προς Καλλιθέα. Στα καλά καθούμενα ξεκόλλησε ένα τμήμα της οροφής και έπεσε κάτω. Φωνάζαμε στον οδηγό να σταματήσει, γιατί δεν το αντιλήφθηκε αμέσως. Τελικά, μας κατέβασε όταν στρίψαμε στη Θησέως».

Photo credits: athenstransport.com