Τροχαίο με ένα τουριστικό λεωφορείο, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Κυριακής (10/09), συγκρούστηκε με δύο οχήματα Ι.Χ. στο 521ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού [ΠΑΘΕ], δηλαδή στην έξοδο προς Ευζώνους. Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός αναφέρει τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 49 τραυματίες.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε στο MEGA και έκανε λόγο για ανάσυρση τριών ανθρώπων από το ένα αυτοκίνητο χωρίς τις αισθήσεις τους. Ακόμα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και δύο σοβαρά τραυματισμένοι στο άλλο Ι.Χ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε: «Είχαμε την εμπλοκή ενός τουριστικού λεωφορείου με 78 επιβάτες και δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων, το ένα με τέσσερις επιβάτες και το άλλο με δύο, αντίστοιχα. Ανασύραμε και απεγκλωβίσαμε από το όχημα το επιβατικό τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, με διασωστικά εργαλεία του Π.Σ., και άλλο ένα άτομο που απεγκλωβίστηκε και είναι σοβαρά τραυματισμένο. Και στο άλλο Ι.Χ. και οι δύο επιβαίνοντες είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Περίπου 20 επιβάτες από του τουριστικό λεωφορείο είναι τραυματίες».

Πάντως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, νεκροί είναι οι 3 επιβάτες του ενός αυτοκινήτου, ενώ ένας ακόμα επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου είναι σοβαρά τραυματισμένος. Τραυματίας είναι και ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, ενώ από τους επιβάτες του διώροφου τουριστικού λεωφορείου, περίπου 25 άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Από την πλευρά τους, οι ιατροί του ΕΚΑΒ ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Facebook ότι «στο σημείο επιχειρούν δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες με δύο ιατρούς και μεγάλος αριθμός συμβατικών ασθενοφόρων».