Η Ρωσία αποκλείστηκε από τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, ωστόσο η ιταλική αστυνομία ήταν έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, όπως και για ηλεκτρονικές επιθέσεις. Μάλιστα, απέτρεψε όντως φιλορωσικές ομάδες χάκερ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού μεγάλου τελικού.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε, απέτρεψε κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές δικτύου από την ομάδα χάκερ «Killnet» και την θυγατρική της «Legion» κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ψηφοφορίας και των εμφανίσεων των διαγωνιζομένων.

Ειδικότερα, στις 11 Μαΐου, η Killnet ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στους ιστοτόπους αρκετών ιταλικών θεσμών, μεταξύ των οποίων η Γερουσία -η άνω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου- και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS), μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν αυξήσει τα επίπεδα συναγερμού εν αναμονή πιθανών κυβερνοεπιθέσεων σε συστήματα πληροφορικής και υποδομής.

Zelensky: Η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, χαιρέτισε τη νίκη της χώρας του στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνδέοντάς την με τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα του, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του στο Facebook: «Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη» και πρόσθεσε:

«Την επόμενη χρονιά η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision», εκφράζοντας την ελπίδα κάποια ημέρα ο διαγωνισμός τραγουδιού να φιλοξενηθεί στην απελευθερωμένη Μαριούπολη.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Επίσημο: Η Φινλανδία θα καταθέσει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Πολύνεκρη επίθεση στο Μπάφαλο: Ο δράστης έκανε live μετάδοση την ώρα που πυροβολούσε – Ρατσιστικά τα κίνητρα

Putin: Πότε θα προσαρτήσει τις περιοχές της Ουκρανίας; Τα τρία πιθανότερα σενάρια