Μία από τις πιο διάσημες ορειβάτισσες φαίνεται να μην κατάφερε να κατακτήσει και πάλι τα όρη, και συγκεκριμένη την 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, αφού έπεσε σε βαθιά σχισμή κατά τη διάρκεια κατάβασης με σκι. Πρόκειται για την Hilaree Nelson, η οποία έκτοτε αγνοείται.

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό της είναι λίγες ενώ η πιθανότητα να βρίσκεται ζωντανή μετά την πτώση της στο παχύ και αχανές χιόνι, είναι σχεδόν μηδαμινές.

Προς το παρόν, οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει την έναρξη των ερευνών για τον εντοπισμό της.

Την ίδια ημέρα ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περισσότεροι από δώδεκα τραυματίστηκαν χαμηλότερα στην ίδια κορυφή σε χιονοστιβάδα. Οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Η Nelson, 49 ετών, γλίστρησε και φάνηκε να πέφτει σε ένα κενό 600 μέτρων στον πάγο μόλις 15 λεπτά μετά την επίτευξη της κορυφής της κορυφής των 26.781 ποδών, σύμφωνα με μαρτυρίες μαρτύρων.

Ένας τοπικός οδηγός που συνεργαζόταν με το ζευγάρι δήλωσε στο περιοδικό Outside ότι άλλοι ορειβάτες που ήταν μαζί τους ανέφεραν ότι «η λεπίδα του σκι της γλίστρησε και [αυτή] έπεσε από την άλλη πλευρά της κορυφής».

Σύμφωνα με αναφορές, ο Morrison μπόρεσε να επιστρέψει με ασφάλεια στην κατασκήνωση μετά το περιστατικό. Η Nelson και ο Morrison είναι από τους πιο καταξιωμένους αλπινιστές και σκιέρ ορεινής διαδρομής στον κόσμο.

Με έδρα την αμερικανική πολιτεία του Κολοράντο στα Βραχώδη Όρη, έχουν κάνει σκι από μερικές από τις ψηλότερες και πιο απαγορευτικές κορυφές του κόσμου.

Το 2018, έγιναν οι πρώτοι που κατέβηκαν ποτέ με σκι από το όρος Lhotse στο Νεπάλ, την τέταρτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Είναι επίσης η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε ποτέ τόσο στο όρος Έβερεστ όσο και στο όρος Lhotse μέσα σε ένα μόνο 24ωρο.

«Με μια καριέρα που εκτείνεται σε δύο δεκαετίες και περιλαμβάνει δεκάδες πρώτες καταβάσεις σε περισσότερες από 40 αποστολές σε 16 διαφορετικές χώρες, η Hilaree Nelson είναι η πιο παραγωγική ορειβάτης σκι της γενιάς της», αναφέρει η North Face στην ιστοσελίδα της.

Φωτογραφία: Instagram