Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με την άφιξη των Κροατών χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, οι αρχές του Μαυροβουνίου στις 09:22 το πρωί της Δευτέρας έστειλαν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ δισέλιδο έγγραφο μέσω του οποίου ενημέρωναν ότι πέρασαν τα σύνορα και είχαν προορισμό την Αθήνα. Μάλιστα γίνεται λόγος για «risky fans».

χούλιγκανς

«Αγαπητοί συνάδελφοι στις 7 Αυγούστου 2023 ανάμεσα στις 03:00 τα μεσάνυχτα και τις 06:00 το πρωί από τον συνοριακό σταθμό Μποζάι, στην έξοδο προς Μαυροβούνιο αξιωματικοί της αστυνομίας του Μαυροβουνίου έλεγξαν πολίτες της Δημοκρατίας της Κροατίας – περίπου 120 άτομα νεαρής ηλικίας – που εικάζουμε ότι ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα αυτή εξήλθε του Μαυροβουνίου με τα παρακάτω οχήματα», τονίζει η ενημέρωση των αρχών του Μαυροβουνίου.

χούλιγκανς

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το σήμα αναγράφεται όχι μόνο η πληροφορία και ο αριθμός των χούλιγκανς αλλά και οι μάρκες των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Η ενημέρωση που δόθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μέσω Interpol απαιτούσε από οκτώ Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις να λάβουν μέτρα, τα οποία δεν έλαβαν όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος.

χούλιγκανς

Πρόκειται λοιπόν για τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Βεβαίως οι χούλιγκανς ταξίδεψαν μέσω των συνόρων από Κακαβιά, στην Ήπειρο, στην Δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια έφτασαν στην Αττική, άρα οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις αυτών των περιοχών έχουν και την ευθύνη.

χούλιγκανς

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό φέρεται να εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να «καρατομήσει» τους αστυνομικούς διευθυντές στους νομούς από τους οποίους πέρασε το κομβόι των οπαδών της Ντιναμό.

Ωστόσο οι εν λόγω αστυνομικοί διευθυντές έχουν τους βαθμούς των ταξιάρχων και των υποστρατήγων και μία ενδεχόμενη απομάκρυνση τους θα έφερνε έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. την στιγμή που διεξάγεται η έρευνα για τον δολοφόνο του 29χρονου.