Έκκληση για βοήθεια απεύθυνε μια κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για την 90χρονη γιαγιά της η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και είναι εγκλωβισμένη και περιμένει πάνω στο τραπέζι για έξι ολόκληρες ώρες, καθώς το οίκημα έχει πλημμυρίσει με νερό.

Κακοκαιρία Daniel: «Παίζουμε με τα λεπτά και τις ώρες»

Μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN, η εγγονή της ανέφερε: «Υπάρχουν πολίτες που είναι πάνω από έξι ώρες, με το νερό πάνω από τη μέση τους.

Η γιαγιά μου βρίσκεται πάνω από το τραπέζι, είναι ΑμεΑ, είναι χωρίς φάρμακα, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς καμία βοήθεια. Περιμένει πάνω από έξι ώρες πάνω στο τραπέζι».

Η κυρία Γεωργία κάνει έκκληση στον κρατικό μηχανισμό, που δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή, να βοηθήσει την γιαγιά τους και τους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού, καθώς όπως τόνισε η συγγενής της δεν είναι η μόνη περίπτωση.

«Είμαστε καταμεσής του ελλαδικού χώρου, δεν είμαστε σε νησί. Δεν μπορεί να έρθει ένα μέσο, μια βάρκα; Είμαστε στο έλεος του Θεού. Μιλάμε για λεπτά και για ώρες.

Όταν ένας άνθρωπος είναι τόσες ώρες στο νερό σίγουρα θα πάθει υποθερμία. Παίζουμε με τα λεπτά και τις ώρες», είπε στην πρωινή εκπομπή του OPEN.