Η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει στην χώρα μας, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να μην υποτιμηθεί ούτε στο ελάχιστο.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, και Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή και εξήγησαν γιατί είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

«Το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπανικολάου είχαμε δύο διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ. Και οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι και με υποκείμενα νοσήματα» τόνισε ο κ. Καπραβέλος υπογραμμίζοντας ότι οι ΜΕΘ υφίστανται αφόρητη πίεση. «Το χειρότερο σενάριο της πανδημίας είναι μπροστά μας» προειδοποίησε. Οπως εξήγησε, όλη η ανθρωπότητα ανησυχεί για τη νοσηρότητα της Όμικρον. «Ακόμη και εάν με την Όμικρον τα συμπτώματα είναι ηπιότερα, δεν έχουμε δει τη νοσηρότητα αυτής της έκρηξης των κρουσμάτων». Πρόσθεσε δε ότι κινδυνεύουν και οι υποδομές λόγω κρουσμάτων καθώς λιγοστεύει το νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί ελαφρά και πρέπει να μπει σε καραντίνα.

https://www.intronews.gr/nea-chronia-nea-metra-sto-epikentro-xana-i-estiasi/news/

«Δεν ξέρουμε πώς θα ξημερώσει αύριο η μέρα» πρόσθεσε. Τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλά και της παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων για λίγες ημέρες.

Από την πλευρά του και ο Γεροτζιάφας επεσήμανε την ανάγκη καθολικού εμβολιασμού. Οπως εξήγησε την μετάλλαξη Όμικρον την περνούν πιο ελαφρά οι εμβολιασμένοι και επεσήμανε ότι στη Γαλλία θα ψηφιστεί νόμος υποχρεωτικότητας μεθαύριο, παρότι το ποσοστό εμβολιασμού ανέρχεται στο 90%.