Η μετάλλαξη Όμικρον ήταν και αυτή που παρέσυρε τα πάντα στο διάβα της. Έγινε πολύ γρήγορα η κυρίαρχη στη χώρα μας (και παγκοσμίως), με την υψηλή μεταδοτικότητα της. Ίσως να είναι και η κορυφή του παγόβουνου, ίσως και όχι, αν κρίνουμε από την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Έχουν γίνει κάποιες αναφορές σχετικά με μια παραλλαγή που ακούει στο όνομα Όμικρον 2 (σαν δεύτερη σεζόν σειράς), με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης να εξηγεί: «Από την αρχή, από τις αρχές Δεκεμβρίου, μπορείτε να το ψάξετε κιόλας, υπάρχει και δημοσίευμα του Guardian, έχει αναφερθεί ότι η Όμικρον έχει δυο κλάδους» και πρόσθεσε:

«Ο ένας από τους δυο κλάδους, τον ονομάσαμε και stealth, “κρυφό κλάδο”, επειδή έχει μια μετάλλαξη στην θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιούμε για την ανίχνευσή του. Φαίνεται, λοιπόν, ότι μάλλον στην Νορβηγία αυτός ο κλάδος έχει επεκταθεί. Ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες. Το κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι είναι πιο μεταδοτικό είναι ακόμα νωρίς να το πούμε γιατί δεν το έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες χώρες. Και μπορεί τυχαία ο ένας κλάδος να επεκταθεί στην μια χώρα και τυχαία σε κάποια άλλη χώρα να δημιουργήσει μια επέκταση».

Όπως τόνισε ωστόσο: «Δεν έχουμε αναφορές αυτής της υποπαραλλαγής προς το παρόν στην Ελλάδα και δεν φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του ενός κλάδου και του άλλου όσον αφορά, ας πούμε, την νοσηρότητα ή την μεταδοτικότητα». «Ακόμα είναι νωρίς. Αλλά το ξέρουμε από τις αρχές Δεκεμβρίου», επισήμανε.