Για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες μέρες έκαναν λόγο οι μετεωρολόγοι τα προηγούμενα 24ωρα και από ότι φαίνεται η κακοκαιρία που έρχεται προκαλεί ανησυχία καθώς φέρνει ισχυρές καταιγίδες.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Γιάννης Καλλιάνος εκφράζει τους φόβους του για κάποιες περιοχές που θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού, κυρίως το Σάββατο καθώς και για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε ανάρτηση που έκανε, ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καλημέρα σας και καλό μήνα!

Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου. Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.

Σας παραθέτω τους χάρτες βροχόπτωσης για το Σάββατο (πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πρωί της Κυριακής) μιας και φαίνεται ξεκάθαρα με τα μωβ και τα κόκκινα χρώματα που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις».