Ο Μεχράν Καρίμο Νασέρι έζησε 18 ολόκληρα χρόνια στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της Γαλλίας εμπνέοντας τον Στίβεν Σπίλμπεργκ να γυρίσει την ταινία Terminal με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς. Αρκετοί Έλληνες έχουν κολλήσει πολύ λιγότερο στο αεροδρόμιο του Μονάχου, αλλά και πάλι βιώνουν τεράστια ταλαιπωρία.

Η κακοκαιρία και οι χιονοπτώσεις έχουν καθηλώσει τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της γερμανικής μεγαλούπολης κι όπως καταγγέλλει Έλληνας που βρίσκεται εκεί εγκλωβισμένος από την περασμένη Παρασκευή, δεν έχει από πουθενά βοήθεια.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι από διάφορα πράγματα που έχουν συμβεί. Εγώ χειροκρότησα τα αντανακλαστικά του αεροδρομίου να κλείσει, γιατί ο καιρός ήταν πραγματικά πολύ άσχημος. Όταν μας βάλανε στο αεροπλάνο, κανονικά 8 ήταν να φύγει η πτήση, μας βάλαμε στις 9:30. Για να φτάσουμε στο αεροπλάνο με το λεωφορείο, το λεωφορείο έκανε τσουλήθρα. Μας έβγαλαν από το αεροπλάνο 12:30. Μέχρι να βγούμε, είχαν ακυρωθεί 180 πτήσεις.

Το αεροδρόμιο είχε περίπου 10.000 κόσμο να τρέχει δεξιά – αριστερά και να μην ξέρει τι θα γίνει. Πριν κατεβούμε από το αεροπλάνο μας είχαν στείλει καινούρια ώρα αναχώρησης για την επόμενη μέρα το πρωί και μας έδωσαν και ένα voucher 15 ευρώ να φάμε στο αεροδρόμιο. Με αυτά τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις μερικές μαστίχες.

Καμία μεταφορά, καμία διαμονή δεν μας εξασφάλισαν. Τα περισσότερα καταλύματα κοντά στο αεροδρόμιο είχαν καταληφθεί και τα περισσότερα ταξί δεν κυκλοφορούσαν. Κάποια ταξί μάλιστα για να μας μεταφέρουν ζήτησαν μέχρι και 400 ευρώ προκαταβολή και αν θα μπορέσουν να έρθουν στο αεροδρόμιο να μας πάρουν. Και όλο αυτό με τον κίνδυνο αν βγούμε από το αεροδρόμιο, να μην μπορούμε να ξαναμπούμε μέσα. Αυτό μας εγκλώβισε μέσα. Η θερμοκρασία έξω δεν αντέχεται είναι μείον 14 βαθμοί» ανέφερε αρχικά στο Open και συνέχισε:

«Μας έχουν αλλάξει 10 πτήσεις. Έκλεισε το αεροδρόμιο και μας είχαν προγραμματισμένη πτήση. 10 και 20 είναι να φύγει σήμερα μια πτήση. Οι πτήσεις εσωτερικού γίνονται όλες, υπερατλαντικά ταξίδια γίνονται επίσης. Ελπίζουμε και εμείς».