Δραματικές ώρες κατά το σαρωτικό πέρασμα της φωτιάς στην Κέρκυρα αφού περιουσίες και δασικές εκτάσεις συνεχίζουν να απειλούνται σε δύο μέτωπα, ακόμα, αυτή την ώρα.

Οι εθελοντές και οι πυροσβέστες, παλεύουν κόντρα στον πύρινο εφιάλτη σε πεδία δύσβατα, ενώ υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα, αφού οι προβλέψεις επισημαίνουν ότι αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.

Κέρκυρα
Κέρκυρα

Παράλληλα από νωρίς το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα , προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά.

Κέρκυρα

Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες ,το Σύκι και την Ημερολιά, επιστρέφουν στα σπίτια τους από την Τετάρτη το μεσημέρι.

Η πυρκαγιά στην Β.Α Κέρκυρα ,δημιούργησε ένα μεγάλο κύμα εθελοντισμού σε όλο το νησί, όπως καταγράφουν οι έως τώρα πληροφορίες. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες κάθε ηλικίας και με ό,τι μέσον διαθέτει ο καθένας, καταφθάνουν από χθες στα επίμαχα σημεία για να βοηθήσουν, ενώ σε όλα τα χωριά δημιουργούνται ομάδες πολιτών για να περιπολούν μέρα νύχτα στην περιοχή τους.

Η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας κατηγορηματικά επισημαίνει πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, το πέρασμα της φωτιάς ήταν σαρωτικό, ενώ ακόμα εξακολουθεί να καίει.

Κέρκυρα