Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, που πλέον είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Μια καταγγελία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έκτοτε έρχονται στο φως της επιφάνειας βάρβαρες συμπεριφορές προς όλες τις κατευθύνσεις.

Γονείς και συγγενείς παιδιών προχωρούν εξίσου σε νέες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ισχυρίζονται πως δεν είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν ή να δουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το gegonota.news, μία μητέρα κατήγγειλε πως εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει καταφέρει ούτε σε φωτογραφία να δει τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, τα οποία από τα Ιωάννινα μεταφέρθηκαν στον Βόλο. Το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά ήταν εντελώς ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην Κιβωτό για να επιβιώσουν.

Όπως εξήγησε η μητέρα: «Έγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στην δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους».

Παραδέχεται, επίσης, πως τα παιδιά της έχουν ξεχάσει την ύπαρξή της, ωστόσο δεν το χρεώνει στον εαυτό της, αλλά στην διαχείριση της Κιβωτού.

Μία ακόμη μητέρα, η 40χρονη Αφροδίτη, αποκαλύπτει πως το παιδί της μεγάλωσε στην Κιβωτό του Κολωνού και έχει μεταφερθεί στον Βόλο, αλλά δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί την δομή για να συναντήσει το παιδί της, που γι’ αυτό η μητέρα του είναι ένα άγνωστο πρόσωπο.

«Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που βάζανε τιμωρία τα παιδιά και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο».

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση για την αδερφή του Κατερίνα – Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Πάντως, οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου γίνονται όλο και περισσότερες. Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., αποκάλυψε πως «υπάρχουν νέες καταγγελίες από δύο άτομα, όταν ήταν μικρά παιδιά για σεξουαλική παρενόχληση. Αυτά τα παιδιά αρνούνται να καταθέσουν τις μαρτυρίες στην Εισαγγελία γιατί δηλώνουν ότι φοβούνται».

Η Αστυνομία από την πλευρά της έχει κάνει μία προσέγγιση με παιδοψυχολόγους ώστε να «ξεκλειδώσουν» αυτά τα παιδιά και να αποκαλύψουν τι πραγματικά έχει συμβεί και να καταθέσουν την άποψή τους για τα γεγονότα.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας επιβεβαίωσε πως έχουν γίνει πολλές καταγγελίες και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν έχει σταματημό αυτό το πράγμα».

Κιβωτός του Κόσμου: Πατέρας καταγγέλει πως το 9χρονο παιδί του του έλεγε πως ζούσε σε κόλαση

Επιπλέον, καταγγελία έγινε και από τον πατέρα και τη θεία ενός 9χρονου παιδιού, που τους τελευταίους εννέα μήνες φιλοξενείται στη δομή της Καλαμάτας μεταφέροντας ότι το παιδί τους είχε πει «ζω σε κόλαση».

«Το παιδί μου είπε ‘μπαμπά με έχουν χτυπήσει, φοβάμαι να κάτσω εδω’.Μου είπε ‘με έχει χτυπήσει παιδαγωγός με μια άλλη και με έβγαλαν με κλωτσιές έξω’, δώσαμε κατάθεση στην αστυνομία και εδώ και 9 μήνες δεν έχουμε πάρει ούτε μια απάντηση».

Από την πλευρά του ο πατέρας ανέφερε ότι είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του παιδιού στην αστυνομία πριν 9 μήνες, αλλά από τότε δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Ξυλοδαρμό του παιδιού από τον παιδαγωγό του κατήγγειλε και η θεία του 9χρονου αγοριού, που το επισκέφθηκε τον πέρσι τον Ιανουάριο και το παιδί ξέσπασε σε κλάματα και της είπε «θεία πάρε με από εδώ μέσα».

«Τον ανουάριο του 2022 το παιδί ξέσπασε στην αγκαλιά μου. Μου είπε ‘θεία δεν μπορώ να κάτσω άλλο εδώ πάρε με έχω φάει ξύλο, μας βάζουν να καθαρίζουμε τουαλέτες’».