Σε τρία μέτωπα κινούνται οι δικαστικές εξελίξεις για τον πατέρα Αντώνιο. Τα γρανάζια της δικαιοσύνης κινούνται με σταθερούς ρυθμούς, αναφορικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για την παράδοση της δικογραφίας που αφορά στα κακουργήματα, σε τακτική ανακρίτρια. Η δικαστική λειτουργός μελετά αυτές τις ημέρες τις υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ενός 19χρονου και ενός 15χρονου και αναμένεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα να καλέσει τον πατέρα Αντώνιο σε απολογία.

Θυμίζουμε πως ο ιερέας-ιδρυτής της ΜΚΟ αντιμετωπίζει κατηγορία για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή.

Σημαντικές εξελίξεις όμως αναμένονται και όσον αφορά τα πλημμελήματα. Θυμίζουμε πως η δικογραφία έχει διαχωριστεί υπό τον κίνδυνο της παραγραφής των αδικημάτων. Άλλωστε μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται φέρεται να έχει σημειωθεί το 2018, ακριβώς στο όριο της παραγραφής των πλημμελημάτων.

Αυτά αφορούν ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις τροφίμων των δομών από επτά συνεργάτες του ιδρυτή της «Κιβωτού» με τον πατέρα Αντώνιο να κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός των συγκεκριμένων πράξεων. Η δίκη αυτή θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει πάντως το γεγονός πως η Οικονομική Αστυνομία φέρεται να έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας που αφορά τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου». Τα στελέχη της υπηρεσίας φέρονται να έχουν μεταβιβάσει το πόρισμά τους στον αρμόδιο εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ειδικός εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για υποβολή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου, τουλάχιστον 11 άτομα, ανάμεσα στα οποία αναμένεται να είναι και η πρεσβυτέρα του πατρός Αντωνίου, Σταματία Γεωργαντή.

Πριν απ’ όλα πάντως, όσον αφορά τα οικονομικά, θυμίζουμε πως ο εισαγγελέας έχει ήδη στα χέρια του το πόρισμα της ΑΚΝΕΕΔ (Αρχή για το ξέπλυμα), από τον πρόεδρο της Αρχής, επίτιμου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σημειώνεται πως η Οικονομική Αστυνομία κατά πληροφορίες έχει εξετάσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ, ενώ έχει επιβλέψει τον φορολογικό και διαχειριστικό έλεγχο της «Κιβωτού».

Παράλληλα είχε δοθεί εισαγγελική παραγγελία για να ελεγχθεί το ενδεχόμενο λήψης επιχορηγήσεων ή χρηματοδοτήσεων από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους και που κατέληξαν αυτές. Επιπλέον, είχε διαταχθεί το άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών για την τελευταία πενταετία.