Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο 23χρονος Σύριος, ο επονομαζόμενος και «δράκος των Εξαρχείων», ενώ την ίδια ώρα ακόμη μία γυναίκα, η 7η κατά σειρά, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον νεαρό άντρα.

Η νέα καταγγελία έγινε από μία κοπέλα 31 ετών, η οποία όπως ανέφερε στην αστυνομία, περί τις 12:45 το πρωί της 16ης Νοεμβρίου ξεκίνησε να την ακολουθεί με επιθετική διάθεση από τη συμβολή της Βουλγαροκτόνου με τη Φραντζή.

Έφτασε μαζί του μέχρι τη συμβολή των οδών Μπενάκη και Καλλιδρομίου και εκεί, επειδή υπήρχε κόσμος, απομακρύνθηκε από το σημείο. Η 31χρονη είπε ακόμη πως ο κατηγορούμενος είχε απειλητικές διαθέσεις εναντίον της και φαινόταν να την παρενοχλούσε.

Ο κατηγορούμενος «δράκος των Εξαρχείων» οδηγήθηκε την Πέμπτη στον εισαγγελέα όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και έτσι στις 11.00 το πρωί αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της 22η Ανακρίτριας.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος και πλέον είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα του βιασμού τετελεσμένου και σε απόπειρα, σε βάρος ανήλικου και μη, κατά συρροή, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Με τα έως τώρα στοιχεία λοιπόν, ο 23χρονος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει επτά σεξουαλικές επιθέσεις και απόπειρες, στο χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου, με τις απανωτές στην περιοχή του κέντρου από τις 15-20 Νοεμβρίου.

Για τους αστυνομικούς θεωρείται ότι ίσως δεν πρόκειται για τα μοναδικά θύματά του και πως αν δοθεί η φωτογραφία του στη δημοσιότητα -κάτι για το οποίο απαιτείται εισαγγελική διάταξη-, ίσως υπάρξουν και νέες καταγγελίες.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο μετά την αποφυλάκισή του, τον Αύγουστο του 2023.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, απομακρύνεται ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Πρόκειται για το Τμήμα όπου έπρεπε να δίνει το «παρών» ο 23χρονος, τρεις φορές τον μήνα, κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ από την αποφυλάκισή του και έπειτα.