Ο Ράσελ Μπραντ είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική βία, οι οποίες άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με τον ηθοποιό να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διαψεύδει τα πάντα.

Το BBC εξετάζει με πολλή προσοχή όσα έχουν γίνει γνωστά, κυρίως γιατί ο Ράσελ Μπραντ εργαζόταν εκεί, όταν έλαβαν χώρα όλα όσα τον κατηγορούν οι τέσσερις γυναίκες. Όμως εκτός από τις εν λόγω γυναίκες, μία ακόμη γυναίκα τον καταγγέλει για σεξουαλική επίθεση.

Η καταγγέλουσα, ήταν 16 ετών (και ο ηθοποιός 31) όταν ο Ράσελ Μπραντ την έπαιρνε από το σχολείο και την πήγαινε στο σπίτι με ένα αυτοκίνητο νοικιασμένο από το BBC. Η ίδια, αναφέρει πως πηγαινοερχόταν στο σπίτι του Ράσελ Μπραντ στο βόρειο Λονδίνο με αυτοκίνητο που πλήρωνε το μεγάλο βρετανικό δίκτυο.

«Όταν το αυτοκίνητο με πήρε από το σχολείο, ήταν το ίδιο αυτοκίνητο. Ήξερα ότι ήταν αυτοκίνητο του BBC», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ράσελ Μπραντ

Η γυναίκα ισχυρίζεται πως ο Ράσελ Μπραντ την αποκάλεσε «παιδί» και της επιτέθηκε σεξουαλικά στους τρεις μήνες που είχαν «σχέση» την οποία χαρακτήρισε «καταχρηστική και χειριστική». Τον κατηγορεί, επίσης, πως κάποτε την έκανε να πνιγεί, αφού της «της πίεσε με το μόριό του τον λαιμό», με αποτέλεσμα εκείνη τον χτύπησε στο στομάχι για να τον κάνει να σταματήσει.

Μετά τις καταγγελίες για βιασμό και εν συνεχεία της σεξουαλικής επίθεσης, το BBC αποφάσισε να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα. Υπάρχουν, μάλιστα, αναφορές πως ανώτερο στέλεχος γνώριζε τις καταγγελίες εις βάρος του Ράσελ Μπραντ, αλλά δεν έκανε τίποτα. 

Την ίδια στιγμή και η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση που δημοσιεύτηκαν στους Sunday Times και στο Channel 4. Οι Times του Λονδίνου και οι Sunday Times αναφέρουν πως υπάρχουν αρκετές γυναίκες με στοιχεία για τον Ράσελ Μπραντ, κατά τις αρχές του 2000. 

Με τη σειρά του, το Channel 4 αφαίρεσε όλα τα προγράμματα που έχει συμμετάσχει ο Ράσελ Μπραντ, ενώ και το Netflix κλήθηκε να αφαιρέσει την κωμωδία του ονόματι Re:Birth.