Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του Ράσελ Μπραντ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική βία από τέσσερις γυναίκες. Μετά τις αποκαλύψεις, ακόμα μία γυναίκα κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό, με τον ίδιο να τα διαψεύδει όλα.

Την ώρα που ο τυφώνας των κατηγοριών απειλεί να πάρει συθέμελα τον Ράσελ Μπραντ και την ώρα που το BBC ξεκίνησε εσωτερική έρευνα, ο πατέρας του ηθοποιού πήρε θέση για να τον υπερασπιστεί. Αποκάλεσε αναπόδεικτες όλες τις κατηγορίες και συνέχισε λέγοντας: 

«Είναι αυτό το πιο σοβαρό ζήτημα που συμβαίνει στον κόσμο; 10.000 έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία. Το κόστος ζωής έχει ανέβει και πρωτοστατούν κατηγορίες για 15 χρόνια πριν;».

Σημειώνεται πως η σχέση του Ρον με τον γιο του, αποκαλύφθηκε στην αυτοβιογραφία του Ράσελ, My Booky Wook. Οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν έξι ετών. Παρόλο που ο Ράσελ Μπραντ λάτρευε τη μητέρα του και ήταν συνδεδεμένος όλο και πιο κοντά της, όταν έπαθε καρκίνο όταν ήταν παιδί, έχει σαφώς επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον πατέρα του.

Όταν ήταν μικρός παρακολουθούσε πορνό στο σπίτι του πατέρα του. Στα 17 του, οι δυο τους πήγαν ένα ταξίδι στην Άπω Ανατολή. Ο Ράσελ Μπραντ ενθουσιάστηκε όταν εκείνος και ο πατέρας του μιλούσαν σε κορίτσια που γνώριζαν σε μπαρ και δεν μπορούσε να πιστέψει όταν ο Ρον προσέλαβε τρεις εξ αυτών για να πάνε μαζί τους στο ξενοδοχείο.