Στόχος κουκουλοφόρων έγινε για πολλοστή φορά το μνημείο για τα θύματα της Marfin. Πιο συγκεκριμένα τη στιγμή που οι αναρχικοί ανέβαιναν την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα κρατώντας πανό ορισμένοι εξ αυτών αποκόπηκαν από το μπλοκ τους και έσπασαν το μνημείο που έχει φτιαχτεί στη μνήμη της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλιας.

Υπενθυμίζεται πως το μνημείο για τα θύματα της Marfin, είχε εγκαινιαστεί στις 9 Μαΐου 2020 από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης που είχε πραγματοποιηθεί στο σημείο που έχασαν την ζωή τους οι τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας το 2010 και στην πλακέτα τα θύματα αναφέρονται ως «Θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός».

Η πρώτη βεβήλωση έλαβε χώρα στις 7 Ιουλίου 2020 άγνωστοι αποκόλλησαν το σήμα της ελληνικής δημοκρατίας από την πλάκα. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 άγνωστοι το έβαψαν με μαύρο μαρκαδόρο και κόκκινη μπογιά, ενώ στις 21 Ιουνίου του 2022 άγνωστοι έσπασαν κομμάτι της πλάκας, με αποτέλεσμα την πλήρη αντικατάστασή της.

Δήμος Αθηναίων: Θα αποκατασταθούν οι βανδαλισμοί

Στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το μνημείο των θυμάτων της Marfin προχωράει ο Δήμος Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί και τις προηγούμενες φορές κατά τις οποίες το μνημείο είχε βρεθεί στο στόχαστρο βανδάλων.