Το ρεπορτάζ δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είτε πρέπει να καλύψεις μια ληστεία, είτε ένα φυσικό φαινόμενο είτε ένα έγκλημα, υπάρχουν οι αντίστοιχες δυσκολίες. Πριν λίγες ώρες, στη Φλόριντα, ο Κυκλώνας Ίαν έφερε τρομακτικές καταστροφές, ενώ ακόμα υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε πολλές πολιτείες.

Όπως είναι λογικό, οι ρεπόρτερ βγήκαν στους δρόμους να καλύψουν τον κυκλώνα Ίαν, ωστόσο μία εξ αυτών τράβηξε τα βλέμματα και συζητήθηκε πολύ έντονα. Για την ακρίβεια, ήταν μια ευχάριστη ανάπαυλα στον χαμό που επικρατεί εκεί. Ο λόγος για την Kyla Galer του NBC2, η οποία μετέδιδε ένα πάρκινγκ στο Φορτ Μάγιερς της Φλόριντα, όταν στην κάμερα φάνηκε το μικρόφωνό της που ήταν καλυμμένο με ένα… προφυλακτικό.

«Το NBC 2 χρησιμοποιεί προστασία στη μετάδοση κατά τη διάρκεια του κυκλώνα Ίαν», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την απορία αν επρόκειτο όντως για προφυλακτικό ή κάποιο άλλο είδος καλύμματος. Σε αυτά τα ερωτήματα έσπευσε να απαντήσει η Galer με story της στο Instagram.

«Πολλοί άνθρωποι με ρώτησαν τι είναι αυτό στο μικρόφωνό μου. Είναι αυτό που νομίζετε. Ένα προφυλακτικό. Βοηθάει στην προστασία του εξοπλισμού. Αυτά τα μικρόφωνα δεν πρέπει να βραχούν. Φυσάει και βρέχει πολύ έτσι πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή να φορέσουμε ένα προφυλακτικό στο μικρόφωνο», εξήγησε η ρεπόρτερ.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο, όποιος τα παραβιάζει τιμωρείται»

Πάντως και ο συνάδελφος της Kyla Galer, Jeff Butera, έσπευσε να την υπερασπιστεί, αναρτώντας μια κοντινή φωτογραφία του μικροφώνου που κρατούσε η νεαρή δημοσιογράφος.

«Χρησιμοποιούμε προστασία στο ρεπορτάζ για τον κυκλώνα», έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να παραμείνει στεγνό ένα μικρόφωνο» εξήγησε ο δημοσιογράφος στην ανάρτησή του.