Ρεπόρτερ του Sky, του ITV, του BBC και άλλοι έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία στην πρώτη γραμμή της κακοκαιρίας, καθώς έδιναν μάχη με τους θυελλώδεις ανέμους της καταιγίδας Ciaran σε απευθείας σύνδεση.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα οδήγησαν τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από τα παράκτια μονοπάτια, υπό τον φόβο ότι τα κύματα θα μπορούσαν να παρασύρουν τους περαστικούς στη θάλασσα, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία, Met Office, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση «κινδύνου για τη ζωή» για τα ιπτάμενα συντρίμμια που φέρνουν οι θυελλώδεις άνεμοι.

Η Ashna Hurynag έκανε ρεπορτάζ για την καταιγίδα σε μικρή απόσταση από την ακτή στο Τζέρσεϊ, όταν ξαφνικά «εξαφανίστηκε» από την οθόνη, αφού την έριξαν στο έδαφος οι θύελλες.

Τα Νησιά της Μάγχης έχουν αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο βάρος του Ciaran μέχρι στιγμής, με δεκάδες ανθρώπους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους, καθώς στέγες καταστράφηκαν και παράθυρα έσπασαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Ηνωμένο Βασίλειο: Ρεπορτάζ στην «πρώτη γραμμή» της κακοκαιρίας

Καθώς η ανταποκρίτρια πάλευε με τους ανέμους, μίλησε με τους συναδέλφους της στο στούντιο του Λονδίνου και αστειεύτηκε: «Πρέπει να πω ότι δεν έχω ξανανιώσει ποτέ τέτοιες ριπές ανέμου».

Εν τω μεταξύ, οι τηλεθεατές του Good Morning Britain κατακεραύνωσαν το ITV επειδή έστειλε και τους δημοσιογράφους του για ρεπορτάζ εκεί που χτυπά πιο δυνατά η καταιγίδα, παρά τους θυελλώδεις ανέμους και την καταρρακτώδη βροχή που τους θέτει σε κίνδυνο.

Ο Jonathan Swain εθεάθη στην Κορνουάλη, καθώς η καταρρακτώδης βροχή συνέχιζε να πέφτει πάνω του, ενώ ο Richard Gainsford μίλησε από το Μπράιτον, ενώ τα κύματα έπεφταν πάνω στο θαλάσσιο φράγμα. Ο Dan Johnson του BBC βρισκόταν και αυτός στο Τζέρσεϊ, όπου αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες.

Ηνωμένο Βασίλειο: Oργή στο διαδίκτυο για την αποστολή δημοσιογράφων στην κακοκαιρία

Πολλοί τηλεθεατές που συντονίστηκαν στο Good Morning Britain σήμερα το πρωί κατηγόρησαν την απόφαση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα να στείλει δημοσιογράφους στην επικίνδυνη καταιγίδα ως «εντελώς ανεύθυνη», παρά την προειδοποίηση προς το κοινό να μην βγει στην ύπαιθρο.

Κάποιος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τρελό, προειδοποιείτε τον κόσμο ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή, ιδιαίτερα κοντά στις ακτές, και η εκπομπή σας στέλνει δημοσιογράφους εκεί, όχι μόνο σε 1 αλλά σε 3 διαφορετικά μέρη, απόλυτη τρέλα και εντελώς ανεύθυνη».

Ηνωμένο Βασίλιειο ρεπόρτερ

Ένας άλλος είπε: «Τυπικό GMB να στέλνει δημοσιογράφο εκεί και μετά λέει σε όλους να μείνουν μέσα».

Άλλος έγραψε: «Μην τους στέλνετε στην κακοκαιρία, κινδυνεύουν».

«Προειδοποιήσεις για τον καιρό και τι κάνει η GMB; Στέλνουν δημοσιογράφους εκεί», πρόσθεσε ένας τρίτος.

Ένας τέταρτος είπε: «Γιατί τα προγράμματα το κάνουν αυτό στους κακομοίρηδες ρεπόρτερ του καιρού… Ξέρουμε πώς είναι το κρύο και ο αέρας. Βάλτε τους μέσα με ένα φλιτζάνι τσάι».

Οι τηλεθεατές του Sky κατακεραύνωσαν επίσης τα αφεντικά του στούντιο που έστειλαν τον δημοσιογράφο τους έξω στον ύπουλο καιρό.

Ηνωμένο Βασίλειο ρεπόρτερ κακοκαιρία

Κάποιος έγραψε: «Υπάρχουν προειδοποιήσεις για απειλή ζωής, οπότε οι παραγωγοί σας αποφασίζουν ότι είναι σοφό να βγάλουν τον ρεπόρτερ σας έξω. Δεν θα ήταν ασφαλέστερο να στήσετε απλά μια κάμερα και να μην διακινδυνεύσετε την ασφάλεια κανενός;».

Ένας άλλος είπε: «Οι άνθρωποι εκκενώνουν. Ξέρω, ας στείλουμε έναν δημοσιογράφο σε αυτό το επικίνδυνο νησί».

Η καταιγίδα έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της νύχτας, δημιουργώντας χάος στους δρόμους, ενώ οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να δουλέψουν από το σπίτι όπου μπορούν και εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους. Πλημμύρες αναμένονται σε 54 περιοχές, κυρίως στη νότια ακτή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.