Έχει πλάκα ο κόσμος της τηλεόρασης, ο κόσμος της ελληνικής σοουμπίζ εν γένει. Έχει πλάκα γιατί ώρες ώρες μας κάνουν να νομίζουμε ότι εμείς ζούμε σε μιαν άλλη διάσταση κι ότι η σωστή πραγματικότητα είναι η δική τους. Βλέπουμε ας πούμε τη Σίσσυ Χρηστίδου να διαρρηγνύει τα ιμάτια της για τους ρεπόρτερ που πάνε και τη στήνουν απροειδοποίητα σε διάφορα σημεία για να απαθανατίσουν προσωπικές στιγμές διασήμων και αναρωτιόμαστε αν βλέπει τι κάνουν και οι δικοί της ρεπόρτερ τόσα χρόνια που κάνει εκπομπές. Όλα αυτά με αφορμή τον εκνευρισμό που είχε η Δέσποινα Βανδή σε ένα τέτοιο σκηνικό.

Αν δεν σας τα έχουν κάνει ηδη ζέπελιν τα τελευταία 24ωρα με την επέτεια του Μπισμπίκη και της Βανδή οι ψυχαγωγικές εκπομπές και οι ιστοσελίδες, είστε από τους τυχερούς.

Δεν γνωρίζουμε τι έχουν κάνει στο παρελθόν, αν έχουν στήσει παπαρατσικά ή αν έχουν με κάποιον συνειδητό τρόπο συμμετάσχει σε αυτό το κακόγουστο παιχνιδάκι κυνηγητού με τους ρεπόρτερ και τους παπαράτσι. Η αλήθεια είναι πως η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης έχουν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σχέση τους, εκφράσει τη δυσφορία τους για το ότι πετυχαίνουν παντού ρεπόρτερ και πολλές φορές έχουν τονίσει ότι δεν θέλουν να πουν πολλά.

Το ίδιο εξήγησε και η Δέσποινα Βανδή στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή της από τη Ρώμη με τον σύντροφό της, όπου είχαν πάει για να γιορτάσουν την επέτειό τους. Κι όπως οι ρεπόρτερ είχαν στήσει καραούλι να τους περιμένουν στο πήγαινε, έτσι τους περίμεναν και στο έλα.

Μια ρεπόρτερ τους ευχήθηκε από μακριά, φωνάζοντας «Χρόνια πολλά», λες και είναι τίποτα κολλητοί φίλοι. Μετά έτρεξαν κατά πάνω τους και τους κότσαραν τα μικρόφωνα. Ε, πολύ λογικά η Δέσποινα Βανδή έδειξε την ενόχλησή της, χωρίς να γίνει και αγενής.

«Να σας πω. Το καταλαβαίνω ότι κάνετε τη δουλειά σας, αλλά αυτό για εμάς αρχίζει και γίνεται λίγο… Κάθε φορά στο αεροδρόμιο η ίδια ιστορία. Σας ευχαριστούμε πολύ! Σας καταλαβαίνω».

Η Σίσσυ Χρηστίδου έθεσε, πολύ ορθά, το ερώτημα αν έχουν το δικαίωμα οι ρεπόρτερ να ασκούν τέτοια πίεση στην προσωπική ζωή κάποιου, επειδή αυτός ο κάποιος αναρτά φωτογραφίες της ζωής του στο Instagram. Είναι ένα δημόσιο μέσο, ναι, αλλά για ιδιωτική χρήση. Επειδή ο Μπισμπίκης κι η Βανδή εκφράζουν τα συναισθήματα τους με αναρτήσεις, δε σημαίνει πως ανοίγουν πόρτα στην κρεβατοκάμαρα τους και λένε «ελάτε παιδιά, ελάτε να μας τραβήξετε, είμαστε έτοιμοι».
Φυσικά, όταν αυτό έρχεται από το στόμα μιας παρουσιάστριας που η εκπομπή της κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, στέλνει δηλαδή ρεπόρτερ (my ass) να χώσουν ένα μικρόφωνο στη μούρη κάποιου, κάνει κάπως υποκριτική την ενόχληση που εκφράζει.

Εμείς από τη μεριά μας θα αναρωτηθούμε αν δικαίως αποκαλούνται δημοσιογράφοι αυτοί που στέλνουν οι εκπομπές, αν και το πιο πιθανό είναι όλοι αυτοί να φαντάζοταν αλλιώς την πορεία τους και να έχουν αποδεχτεί αυτόν τον ρόλο ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα ανέβουν επίπεδο. Αυτό δεν αλλάζει την ουσία.

Όταν η δουλειά σου είναι να φωνάζεις χρόνια πολλά στην Χ Δέσποινα Βανδή από μακριά για την επέτειο της σχέσης της, δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορείς να είσαι δημοσιογράφος ή να ξεφύγεις απ΄αυτό.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι κάπου σε αυτή την φασούλα, υπάρχουν και δύο παιδιά. Η μία ενήλικη μεν, αλλά υπάρχει. Και δεν ξέρω αν τους ρώτησε κανείς αν νιώθουν οκ βλέποντας τέτοιο μαρκάρισμα στη μαμά τους.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Έχει χαθεί το μέτρο για τη Madonna: Ανέβασε τόπλες φωτογραφίες της στο Instagram – Είναι αυτό το στήθος μιας 64άρας;

Επίσημο το διαζύγιο για Gisele και Tom Brady: Το ανακοίνωσαν μέσω Instagram

Θάλεια Παπακώστα: «Έχω αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση και με Έλληνες σκηνοθέτες και με ξένους»