Ένας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου με μετανάστες που βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (20.04.2023) στην παραλία «Αρφίγκια» Νέου Οίτυλου Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των 47 μεταναστών που βρέθηκαν στο Οίτυλο (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 16 ανήλικοι) εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας, ενώ τέσσερις ανήλικοι και τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για εξετάσεις. Οι υπόλοιποι από τους επιβαίνοντες του σκάφους θα μεταφερθούν στο Γύθειο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών, είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους με το σκάφος τις προηγούμενες ημέρες από τα τουρκικά παράλια, ενώ βγήκαν με ίδιες δυνάμεις στην ξηρά. Παράλληλα, η σορός του άνδρα, που είχε καταλήξει κατά τη διάρκεια του πλου, μεταφέρθηκε από τους ίδιους έξω από το σκάφος.

Πρωινές ώρες σήμερα, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε υποβρύχια αυτοψία για τυχόν εντοπισμό εγκλωβισμένων, με αρνητικά -μέχρι στιγμής- αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, στην περιοχή επιχειρούν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων ένα περιπολικό σκάφος και ένα αεροσκάφος του ΛΣ, ενώ έρευνες διεξάγονται και από ξηράς.