Θύματα revenge porn έπεσαν τέσσερις γυναίκες στην Λάρισα, όταν επιτήδειοι υπέκλεψαν τους κωδικούς τους στα social media και απαιτούσαν από την καθεμία 1.000 ευρώ για να μην δημοσιεύσουν σκηνές από την προσωπική τους ζωή.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η αστυνομία ύστερα από έρευνα κατέληξε στον εν λόγω άνδρα που δρούσε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τους συνεργάτες του παραβιάζοντας τα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών προκειμένου να τους εκβιάσουν για χρήματα.

Ο τρόπος που προσέγγιζαν τα θύματά τους ήταν να χρησιμοποιούν τα προφίλ προσφιλών τους προσώπων από τις επαφές τους και κατάφερναν να εισχωρήσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media.

Ακολούθως, τους έστελναν μηνύματα ότι απεικονίζονταν σε «ροζ» ιστοσελίδες τους ζητούσαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένο διαδικτυακό σύνδεσμο (link) προκειμένου να αποφευχθεί το «κακό». Τα θύματα έπρεπε να εισάγουν τους κωδικούς τους, τους οποίους οι δράστες υπέκλεπταν και έτσι έμπαιναν στους λογαριασμούς των θυμάτων τους και τους άλλαζαν.

Για να πιέσουν τις άτυχες γυναίκες να πληρώσουν, οι δράστες έστελναν το επίμαχο υλικό σε κάποιες από τις επαφές τους ή το αναρτούσαν στα προφίλ που είχαν παραβιάσει. Αν τα θύματα κατέβαλαν τα χρήματα που ζητούσαν, διέγραφαν όσα τους είχαν στείλει ώστε να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, διαφορετικά εξακολουθούσαν να τις εκβιάζουν.

Σε βάρος του ενός δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία σε βαθμό κακουργήματος, εκβίαση τετελεσμένης και σε απόπειρα και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.