Λίγες ημέρες μετά το ανεπανάληπτο, στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά, φονικό στη Λούτσα όπου εντοπίστηκαν έξι Τούρκοι νεκροί, μία ακόμη υπόθεση έρχεται στην επιφάνεια και προβληματίζει αναφορικά με τη δραστηριοποίηση εγκληματικών στοιχείων από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα.

Κι αυτό διότι οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στην εξιχνίαση μίας αρπαγής με πρωταγωνιστές άτομα από την Τουρκία και από την πλευρά του θύματος αλλά και των θυτών.

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα (27/9) η ΕΛ.ΑΣ., η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής εξιχνίασε περιστατικό αρπαγής ενός άνδρα από την περιοχή της Αργυρούπολης, όπως αυτή διαπράχθηκε το Σάββατο στις 16 Σεπτεμβρίου, πέντε ημέρες μετά το περίφημο μακελειό στη Λούτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του intronews.gr, το θύμα είναι τουρκικής καταγωγής, όπως Τούρκοι είναι οι τουλάχιστον τρεις που στην πλειοψηφία τους αναζητούνται από τις Αρχές για αρπαγή, σωματική βλάβη και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός πως το θύμα ενώ κατάφερε να διαφύγει από τα χέρια των βασανιστών του, φέρεται να μην απευθύνθηκε στις Αρχές.

Αντιθέτως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ΝΑ Αττικής έφτασαν στα ίχνη του τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, τον οποίο βρήκαν περιπλανώμενο στην περιοχή του Παγκρατίου, το μεσημέρι εκείνης της ημέρας. Σ’ εκείνο το σημείο το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ολοένα και περισσότερο, με τις αστυνομικές Αρχές να φτάνουν στα ίχνη και των δραστών.

Από την έρευνα που ακολούθησε, οι Αρχές μπόρεσαν να συλλάβουν χθες (26/9) έναν άνδρα τουρκικής καταγωγής έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Κερατέα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον Τούρκο μέσα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την αρπαγή του θύματος, ενώ το όχημα ανήκει επίσης σε Τούρκο, ο οποίος αναζητείται.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει από τις έρευνες, πρόκειται για μία υπόθεση εκβίασης, μία δοσοληψία μεταξύ τρίτου προσώπου και πάλι τουρκικής καταγωγής. Συγκεκριμένα πρόκειται για την πώληση ενός αυτοκινήτου, με το θύμα να καθίσταται για κάποιο λόγο υπεύθυνο για τη μη καταβολή ενός ποσό της τάξεως των 300.000 λιρών Τουρκίας από τον φίλο του. Οι τρεις Τούρκοι εκβιαστές τον είχαν απειλήσει πως αν δεν καταβάλει το ποσό θα τον χτυπούσαν άσχημα.

Η υπόθεση αυτή δεν φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση της Λούτσας και το δραματικό φονικό. Ωστόσο είναι απορίας άξιο το γεγονός της επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης, της παρουσίας έντονου τουρκικού στοιχείου στα Βιβλία Αδικημάτων και Συμβάντων τις τελευταίες εβδομάδες. Μέχρι πρότινος παραβατικοί Τούρκοι υπήκοοι δραστηριοποιούνταν μόνο σε υποθέσεις διακίνησης μεταναστών και μικροϋποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και όπλων. Στην πλειοψηφία τους δε, ήταν κουρδικής καταγωγής.

Το χρονικό της υπόθεσης σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξεδόθη ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση:

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχή της Αργυρούπολης Αττικής.

Για την υπόθεση κατηγορούνται -3- ομοεθνείς του, για αρπαγή και σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν και σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι με τους οποίους το θύμα διατηρούσε φιλική σχέση, από αρχές του τρέχοντος μήνα απαίτησαν την καταβολή του ποσού των -300.000- λιρών Τουρκίας (περίπου 8.000 ευρώ), το οποίο τους όφειλε φιλικό του πρόσωπο λόγω πώλησης αυτοκινήτου. Παράλληλα, τον απείλησαν ότι σε περίπτωση μη αποπληρωμής του οφειλόμενου χρηματικού ποσού θα του προξενούσαν βαριές σωματικές βλάβες και στη συνέχεια προέβησαν στην αρπαγή του.

Το θύμα ωστόσο κατά τη διαδρομή κατάφερε να διαφύγει και μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εντοπίστηκε την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, το μεσημέρι στην περιοχή του Παγκρατίου.

Ακολούθησαν επισταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στο πλαίσιο των οποίων χθες, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, το μεσημέρι σε περιοχή της Κερατέας, εντοπίστηκε ένας από τους δράστες να επιβαίνει στο όχημα με το οποίο διαπράχθηκε η αρπαγή και συνελήφθη.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε και σε έρευνα στο ανωτέρω όχημα, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της αρπαγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -1.500- ευρώ, -2- συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και έγγραφα του αναζητούμενου, ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».