Μαρτυρία ενός θύματος της συμμορίας με το «χρυσό» τζιπ που λεηλατούσε πολυτελείς κατοικίες στη βορειοανατολική Αττική εξασφάλισε η ΕΡΤ. Όπως φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο δύο μέλη της σπείρας έχουν τρυπώσει σε μονοκατοικία στον Ωρωπό και με χειρουργικές κινήσεις αφαιρούν από συρτάρια και ντουλάπες χρήματα, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή. Ο πατέρας Σπυρίδων, ιδιοκτήτης του σπιτιού, έβλεπε σε απευθείας σύνδεση τους διαρρήκτες να αδειάζουν κάθε τι πολύτιμο έβρισκαν στα δωμάτια και στο σαλόνι.

«Ήμασταν συνδεδεμένοι με ένα κέντρο ασφαλείας. Μπήκαμε στις κάμερες και βλέπαμε όλη τη ληστεία κυριολεκτικά, αλλά δυστυχώς φτάσαμε εδώ δύο λεπτά μετά αφού είχαν φύγει» δήλωσε το θύμα της ληστείας.

Με πολυτελές τζιπ η μεταφορά των δραστών

Τελικά οι δράστες έφτασαν έξω από την οικία του ιερέα στην οδό Σπύρου Θηβαίου με το χρυσάφι το οποίο είχαν νοικιάσει. Στο βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ φαίνεται το πολυτελές αυτοκίνητο της συμμορίας που χρησιμοποίησαν και σε άλλες διαρρήξεις.

«Οι γείτονές μας είδαν ένα τζιπ παρκαρισμένο απέξω, μία κυρία η οποία ήταν οδηγός του τζιπ και τα δύο παιδιά που τους βλέπουμε να μπαίνουν μέσα στο σπίτι» ανέφερε ο ιερέας.

Το τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού συνέλαβε τρία μέλη της σπείρας μετά από διάρρηξη με λεία 80.000 ευρώ σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τους καταδίωξαν και όταν το όχημά τους ακινητοποιήθηκε στη γέφυρα Καλυφτάκη και τους πέρασαν χειροπέδες. Πάντα χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών που είχαν στοχοποιήσει και όταν διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες εισέβαλλαν στο εσωτερικό και άρπαζαν ότι πολύτιμο έβρισκαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού τους ταυτοποίησαν σε δέκα κλοπές σε σπίτια στο Πολυδένδρι, Ιπποκράτειο, Πολιτεία, Αφίδνες, Ωρωπό και Νέα Μάκρη, με την λεία τους να ξεπερνάει συνολικά τις 170.000 ευρώ.