Για ακόμα μια φορά τα τελευταία δύο χρόνια, γινόμαστε μάρτυρες μιας είδησης που αφορά τράπερ και την σύλληψή του. Και για ακόμα μια φορά, αυτόν δεν τον ήξεραν παρά 5 άνθρωποι εντός της κοινότητας της τραπ κι άλλοι 5-10 που έτυχε να τον ακούσουν.

Η είδηση της σύλληψης του Don Leon για ληστείες ΑΤΜ, μας έκανε να αναρωτηθούμε το προφανές, ωσάν άλλοι Τάκηδες Παπαματθαίου: πόσοι είναι οι τράπερ σε αυτή τη χώρα τελικά;

Ξαφνικά, είναι λες και άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας και έβγαλε από μέσα του μόνο εκπροσώπους της τραπ μουσικής. Ακόμα κι αυτοί που εκπροσωπούν άλλο είδος, π.χ. λαϊκοpop, την τραπ γλυκοκοιτάζουν.

Δεν υπάρχει πια μήνας που να μην ακουστεί κάτι που να αφορά τράπερ. Μα ληστεία, μα τσακωμός, μα μια συνάντηση με τον Κασσελάκη, οι τράπερ μεταδόθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν πιο γρήγορα κι από τα στελέχη και τις υποπαραλλαγές του Covid.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί πλέον αυτή η ιδιότητα κοτσάρεται σαν ταμπέλα με την παραμικρή ευκαιρία. Θα μπει κάποιος στο crew κάποιου που τον ξέρουν περισσότεροι από τη μάνα του και θα είναι κι αυτός τράπερ για τα μίντια. Έτσι, αν συμβεί κάτι που τον αφορά, θα είναι της τραπ κι αυτός.

Πώς παλιά ακούγαμε στις διαφημίσεις για τη Barbie νοσοκόμα, τη Barbie αστυνομικό, τη Barbie δασκάλα. Ε, τώρα οι τράπερ έχουν πάρει τη θέση της Barbie και ενώ η πραγματική τους ιδιότητα είναι άλλη, υπερισχύει για τα μίντια η «ενασχόλησή» τους με την τραπ, με αποτέλεσμα να το κοτσάρουν με μεγάλη ευκολία.

Je Suis Τράπερ

Έχουμε τον τράπερ-αγρότη, τον ντελιβερά, τον φούρναρη, τον οικοδόμο και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους.

Κι εννοείται πως άμα υπάρχει η λέξη «τραπ» στον τίτλο, τσιμπάνε πολλοί γιατί πιστεύουν θα δουν κανένα από τα μεγάλα ονόματα, και μπαίνουν στην είδηση και αναρωτιούνται κάθε φορά «ποιος είναι αυτός;».

Είναι βέβαια κι αυτό το κοινό που, επειδή δεν έχει ιδέα από τραπ, δεν ξέρει ποιος είναι γνωστός και ποιος όχι, οπότε όταν βλέπει για ληστείες, ναρκωτικά και πυροβολισμούς που συνδυάζονται με εκπροσώπους της τραπ, αρχίζουν το τσουβάλιασμα.

Όπως πάει πάντως το πράγμα, σε λίγο θα ανήκουμε όλοι στην τραπ και δε θα το ξέρουμε. Και το να είσαι τράπερ δε θα σχετίζεται με τη μουσική, αλλά θα είναι σαν ένα εξελικτικό στάδιο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ή, για την ακρίβεια, μη εξελικτικό στάδιο!