Περισσότερα από 8.000 άτομα βρέθηκαν χθες το βράδυ μετά τις 23.00 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως στον Βόλο, καλεσμένοι στο πάρτι του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση προσελκύει χιλιάδες νεαρούς επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, που ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα για να δώσουν το «παρών» και να διασκεδάσουν ξέφρενα μέχρι το πρωί.

Φέτος όμως η κατάσταση μάλλον ξέφυγε, καθώς σύμφωνα με το ΕΚΑΒ μέχρι και τις 8π.μ. τα ασθενοφόρα μετέφεραν άτομα που είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και έπρεπε να διακομιστούν για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου που γνώριζε το τι είχε να αντιμετωπίσει είχε τεθεί σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει αυτά τα περιστατικά μέθης. Πέραν των περιστατικών μέθης υπήρξαν και περιπτώσεις μικροτραυματισμών από πτώσεις.

«Βλέπαμε άτομα να καταρρέουν και ασθενοφόρα να φτάνουν»

Μιλώντας στο Mega, η Έλενα, φοιτήτρια που πήγε με την παρέα της στο πάρτι, λέει ότι είδε ξαφνικά άτομα να καταρρέουν και το ένα ασθενοφόρο να φτάνει μετά το άλλο.

«Έκαναν εμετούς. Είδαμε στο γυρισμό ένα παιδί ξαπλωμένο στο πάτωμα, στο δρόμο μας, στο πεζοδρόμιο επάνω, που είχε δύο κοπέλες δίπλα του, να τον βοηθούν να συνέλθει. Δεν νομίζω ότι είχε επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε η φοιτήτρια.

«Μας έσπρωχναν στην άκρη για να περάσουν παιδιά, τα οποία ήταν λιπόθυμα και τα έβγαζαν, είδαμε ασθενοφόρα και φορεία. Ένας κύριος μέσα στην πόλη μας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει 14 ασθενοφόρα, αλλά γενικά πάρα πολλά άτομα ήταν σε κατάσταση μέθης και πολύ ζαλισμένα, οπότε πιστεύω υπήρχαν πολύ περισσότερα από αυτά τα 14 που μάθαμε εμείς, γιατί ήταν σε άθλια κατάσταση στο πάρτι», συμπλήρωσε η φοιτήτρια.

«Γενικά στο πάρτι υπήρχε αρκετό αλκοόλ, είτε από καντίνες είτε από το σπίτι. Λόγω μουσικής, του πάρτι και του ενθουσιασμού το πάρτι πήρε την κάτω βόλτα και να χαλάσει η διάθεση για κάποιες παρέες», είπε από τη μεριά της μια άλλη φοιτήτρια, η Ανθούλα.

«Φτερά» έκαναν οι εισπράξεις

Πλην των σαράντα νέων ανθρώπων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας ακραίας μέθης υπήρξε όμως και ένα σοβαρό περιστατικό ληστείας, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες οι εισπράξεις της χθεσινής εκδήλωσης «προσέλκυσαν» κουκουλοφόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, κουκουλοφόροι έκλεψαν το πρωί της Παρασκευής την είσπραξη του ταμείου από το πάρτι του Τμήματος Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα, γίνεται αναφορά και για απειλή με όπλο, ώστε να δοθεί η είσπραξη.

Αμέσως μετά ενημερώθηκε η Ασφάλεια Βόλου, η οποία διεξάγει την έρευνα, ενώ ήδη η Σήμανση έχει ξεκινήσει το έργο της έρευνας. Επίσημο δελτίο από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δεν έχει εκδοθεί, ωστόσο η ΕΡΤ μίλησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο και Κοσμήτορα, Γιώργο Σταμούλη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό.