Οι μετοχές της Meta, παρά την πτώση και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία, ανέβηκαν κατά 17% την Πέμπτη (28 Απριλίου), καθιστώντας τον Mark Zuckerberg σχεδόν 11 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερο σε μια μέρα. Παρόλο που η Meta βγήκε εκτός των προβλέψεων εσόδων της Wall Street για το πρώτο τρίμηνο και σημείωσε τη χαμηλότερη αύξηση των εσόδων της εδώ και χρόνια, οι επενδυτές έμειναν ικανοποιημένοι από την αύξηση των χρηστών.

Η άνοδος που σημειώθηκε την Πέμπτη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα καταστροφικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της Meta. Οι μετοχές έπεσαν κατακόρυφα στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας στην ιστορία της Wall Street. Αυτή η πτώση έριξε επίσης τον Zuckerberg, ο οποίος κατέχει το 13% της Meta, από τη θέση του Νο. 9 μεταξύ των πλούσιων πλούσιων του κόσμου, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Από την Τετάρτη, όμως, ο Zuckerberg κατατάχθηκε στη 18η θέση, με καθαρή περιουσία 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ράλι της Πέμπτης θα τον εκτοξεύσει μερικές ακόμα θέσεις και θα αυξήσει την καθαρή του αξία σε περίπου 76 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν και η μετοχή της Meta κινήθηκε ανοδικά την Πέμπτη, παραμένει 39% χαμηλότερα για το έτος και αντιμετωπίζει σοβαρές απώλειες.

Η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το TikTok, αλλά και την διακοπή της βασικής διαφημιστικής της δραστηριότητας λόγω αλλαγών στις πρακτικές απορρήτου της Apple. Η Meta σημείωσε επίσης ότι η επιχείρησή της επλήγη από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, αφού το Facebook και το Instagram μπλοκαρίστηκαν στη Ρωσία τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Vladimir Putin: Αν δεν πετύχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, μπορεί να πέσει θύμα δολοφονίας

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία πως έκλεψε 400.000 τόνους σιτηρών – Ξύπνησε ο τρόμος του «Μεγάλου Λιμού»

Τι είναι το LNG για το οποίο πανηγυρίζει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση – Γιατί η Ισπανία είναι κυρίαρχη