Φρενίτιδα προκάλεσαν στους τουιτεράδες τα στιγμιότυπα που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν την Φινλανδή Πρωθυπουργό, Sanna Marin, να κοιτάζει στα μάτια τον Έλληνα ομόλογό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι χρήστες της πλατφόρμας θυμήθηκαν τα θετικά σχόλια που είχε κάνει πολίτης στον Πρόεδρο της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο, όταν του είχε πει «τι γκόμενος είσαι εσύ» και όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε «πάρτι» από σχόλια.

Σημειώνεται ότι, εάν και η πολιτική σκηνή μπορεί πολλές φορές να γεννήσει υλικό για ατελείωτα αστεία, είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ειδικά όσοι εργάζονται στον δημοσιογραφικό χώρο, ότι αντικείμενα της χλεύης μας γίνονται άτομα που βρίσκονται στο καθεστώς του γάμου ή της σοβαρής σχέσης.

Ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα συγκεκριμένα αστεία έγιναν μόνο και μόνο επειδή η Φινλανδή Πρωθυπουργός είναι γένος θυληκού, πρέπει να θυμόμαστε ότι το να θεωρούμε το 2022 ότι επειδή μία πολιτικός είναι γυναίκα τότε πρέπει απαραίτητα να φλερτάρει με τους άντρες ομόλογούς της, μόνο και μόνο και επειδή συνομιλεί μαζί τους, είναι τουλάχιστον απαρχαιωμένο σαν αντίληψη και φλερτάρει στα όρια του σεξιστικού.

Είναι η δεύτερη φορά που η Φινλανδή πρωθυπουργός απασχολεί τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ με ζητήματα άσχετα με την πολιτική της δραστηριότητα, μετά την σφοδρή κριτική για τις νυχτερινές της εξόδους.

Επομένως, είναι απαραίτητο να μας διέπει μία διακριτικότητα στο χιούμορ μας, ώστε να μην εκθέσουμε πρόσωπα, ούτε να πέσουμε στην παγίδα να γράψουμε ευτελή κείμενα.

Μητσοτάκης Sanna Marin

Δημοσίευμα γνωστού ΜΜΕ μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Φινλανδή ομόλογό του.