Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τους επόμενους 9 μήνες, μέχρι δηλαδή τις εκλογές στόχος είναι το υπουργικό συμβούλιο να λειτουργεί και περισσότερο πολιτικά. Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο τίθεται η ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της επικαιρότητας και ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου.

Έγινε μια επισκόπηση της ενεργειακής κρίσης από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, καθώς ο χειμώνας θα είναι δύσκολες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Όσον αφορά το φυσικό αέριο ότι αν δεν γίνει κάτι δραστικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε «κινδυνεύουν με κατάρρευση μεγάλες χώρες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταθέσει προτάσεις για την θέσπιση πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και αποσύνδεσης της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου.

«Αυτό που συζητά σήμερα η Ευρώπη η Ελλάδα το έχει εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο από τον Ιούλιο με τον Μηχανισμό που ανακτά τα κέρδη από τις εταιρείες στην πηγή για να τα επιστρέψει ως στήριξη στην κοινωνία», τονίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και περιορισμού της κατανάλωσης, καταρχάς στο Δημόσιο. Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης ώστε να περιοριστεί η ζήτηση, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά στο πεδίο της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί», πρόσθεσε, για να ξεκαθαρίσει στη συνέχεια ότι «δεν θα ενδώσουμε σε πιέσεις πέραν των ανώτατων ορίων που μας δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών».

Η κρίση αυτή και οι εν δυνάμει συνέπειές της για την οικονομία μοιάζουν με αυτές της πανδημίας. Στη συνεδρίαση έγινε μια επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας (εξαγωγές, καταθέσεις, τουριστικές εισπράξεις) από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και των γραμμών άμυνας που έχει κρατήσει η κυβέρνησης αλλά και των επιδόσεων του Τουρισμού, από τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ του ζητά αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Έγκλημα στην Κυψέλη: Αμετανόητος ο δράστης από το Μπαγκλαντές – Την έσφαξε στη μέση του δρόμου

Donald Trump: Ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του κρυφές πληροφορίες για την ερωτική ζωή του Macron