Ο Donald Trump φαίνεται να εκβίαζε τον Emmanuel Macron ότι θα βγάλει τα «άπλυτά» του στην φόρα, ενώ κουτσομπόλευε την ερωτική ζωή του Γάλλου προέδρου, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Rolling Stone. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές o πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είχε ενημερωθεί για «πληροφορίες» για την ζωή του Macron από άτομα εμπιστοσύνης.

Ο Τrump είναι γνωστό ότι κάνει προκλητικά σχόλια ενώ πολλές φορές διαδίδει ψεύδη, οπότε κανείς δεν είναι σίγουρος ότι αυτά που λέει για τον Macron είναι αληθή. Δεν έχει δώσει καμία περαιτέρω «πικάντικη» λεπτομέρεια για τα όσα γνωρίζει, οπότε δεν ξέρουν κατά πόσο θα μπορούσε να εκθέσει τον Γάλλο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, μεταξύ των ντοκουμέντων που κατέσχεσε το FBI κατά την έφοδό του στο θέρετρο του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, το Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, περιλαμβανόταν κι ένας φάκελος με την ετικέτα: “info re: President of France”. Δεν έχει διευκρινιστεί το περιεχόμενο του φακέλου, ούτε αν είναι απόρρητο.

H πρώην συνεργάτιδα της Hillary Clinton, Jennifer Palmieri, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο φάκελος αυτός να περιέχει “kompromat”, δηλαδή πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό σύμφωνα με τον ρωσικό όρο. Οι νέες αποκαλύψεις και οι αναφορές του Trump για τις «αταξίες» του Macron και για πληροφορίες «που λίγοι γνωρίζουν» έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Αξιωματούχοι και των δύο χωρών προσπαθούν να καταλάβουν αν μπλοφάρει ή αν ο Ρεπουμπλικάνος όντως έχει στα χέρια του ευαίσθητες πληροφορίες.

Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας είπε στο Rolling Stone ότι κατά την έρευνά τους δεν απευθύνθηκαν στο γραφείο της κυβέρνησης του Biden για πληροφορίες σχετικά με τα ντοκουμέντα που κατασχέθηκαν στο Μαρ-α-Λάγκο.

Η σχέση του Trump με τον Macron

Η σχέση των δύο ήταν συχνά ασταθής, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να χαρακτηρίζει κάποτε τον Γάλλο ομόλογό του «ο τύπος μου» προτού οι δυο τους τσακωθούν κατά τη διάρκεια της θητείας του Trump.

Ο Αμερικανός έδειξε την υποστήριξή του στην προεδρική αντίπαλό του Macron το 2017, προσκαλώντας την ακροδεξιά Marine Le Pen στον Πύργο Trump, επαινώντας την αρκετά συχνά. Όμως ο Macron, αφού παρέβλεψε το «φλερτ» με την αντίπαλό του, φώναξε τον Trump ως επίτιμο καλεσμένο σε μια παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης το 2017. Ο Trump ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την περίτεχνη στρατιωτική παρέλαση που τον ενέπνευσε να ζητήσει μια δική του στρατιωτική παρέλαση.

Μέχρι το 2019, οι εντάσεις μεταξύ των δύο ανδρών ήταν φανερές. Μετά από διαφωνίες μεταξύ των δύο ηγετών για το Ιράν, τη Συρία και το ΝΑΤΟ, ο Trump κατηγόρησε τον Macron, λέγοντας ότι είναι ένα «κακό σπυρί» σε μια συγκέντρωση διεθνών πρεσβευτών στον Λευκό Οίκο στα Ηνωμένα Έθνη. Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Trump στον Λευκό Οίκο, Stephanie Grisham, έγραψε επίσης σε απομνημονεύματα ότι είχε αποκαλέσει ιδιωτικά τον Macron «άγριο τύπο» και «εξήντα κιλά οργής».

To κουτσομπολιό επεκτάθηκε και στις οικογένειες των ξένων ηγετών. Η Grisham έγραψε ότι αφού είδε τον Καναδό Πρωθυπουργό, Justin Trudeau, στην τηλεόραση στο Air Force One, της μίλησε για τη σεξουαλική ζωή της μητέρας του Καναδού πρωθυπουργού. Στις συνομιλίες του με τους συνεργάτες του, δεν έδωσε εξήγηση για το πώς οι Αμερικανοί κατάσκοποι απέκτησαν την υποτιθέμενη «βρωμιά» του Μacron.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Έγκλημα στην Κυψέλη: Αμετανόητος ο δράστης από το Μπαγκλαντές – Την έσφαξε στη μέση του δρόμου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Όλο και πιο νωρίς ο αποκλεισμός – Ηττήθηκε στην πρεμιέρα του US Open

Φιλάκια και αντίο στα ζεστά ντους και τα φώτα στους δρόμους – Οι περικοπές στην ενέργεια που αλλάζουν την Ευρώπη