Άκαρπες παραμένουν – δυστυχώς – οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 ναυτικών που αγνοούνται από χθες, μετά το ναυάγιο στα ανοικτά της Λέσβου του πλοίου Raptor που μετέφερε τόνους αλάτι από την Αίγυπτο στην Κωνσταντινούπολη.

Το Λιμενικό Σώμα και παραπλέοντα σκάφη «χτένιζαν» χθες βράδυ την περιοχή υπό ελαφρώς καλύτερες καιρικές συνθήκες ωστόσο δεν εντοπίστηκε κανείς από τους αγνοούμενους μετά το ναυάγιο, γεγονός που μειώνει τις ελπίδες κάποιος να είναι ζωντανός. Κι αυτό αφενός διότι η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή, αφετέρου χθες όσοι έπεσαν στη θάλασσα ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστια κύματα.

Μέχρι στιγμής έχει διασωθεί ένας Αιγύπτιος, μηχανικός στο πλοίο, ο οποίος κατάφερε να αρπάξει ένα βαρέλι, ενώ έχει βρεθεί και ένα πτώμα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη.

Ο διασωθείς εντοπίστηκε και διεσώθη από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και φέρεται να είπε στις αρχές ότι το καράβι έμπαζε νερά από το Σάββατο.

«Προσπαθούσαμε με κουβάδες, και ό,τι άλλο μέσο είχαμε στο πλοίο, να βγάλουμε τα νερά, να το αδειάσουμε. Αυτή την εντολή μας έδωσαν. Όταν άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση τότε πήδηξα στη θάλασσα. Είδα άλλα 5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό και από κει και πέρα δεν τους ξαναείδα».

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε στο Open ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, από την κατάθεση του Αιγύπτιου προκύπτει πως, ενώ υπήρχε μηχανική βλάβη δε δηλώθηκε αλλά έκαναν απάντληση υδάτων.

«Αν το είχαν δηλώσει ίσως η κατάσταση είναι διαφορετική», υποστήριξε και εξήγησε ότι ένας πιθανός λόγος για τον οποίο δεν δήλωσαν τη μηχανική βλάβη είναι επειδή όταν ένα πλοίο την δηλώσει και έχει εισροή υδάτων, θα χρειαστεί να μείνει για κάποιο καιρό στο λιμάνι μέχρι να επιθεωρηθεί και να ανασκευαστεί.