Ο 59χρονος Αυστριακός καθηγητής από το Ναύπλιο, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε ένα 15χρονο μαθητή του κατά τη διάρκεια ιδιαίτερου μαθήματος Γερμανικών κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι γονείς του ανηλίκου έκαναν τη σχετική καταγγελία στις αρχές, αναφέροντας πως ο άνδρας έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στον γιο τους και ασελγούσε σε βάρος του μέσα στο σπίτι τους.

Ο 59χρονος κατηγορείται σύμφωνα με την δικογραφία της αστυνομίας για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

«Δεν έκανα τίποτα στο παιδί. Ήταν και οι γονείς στο σπίτι»

Πριν περάσει το γραφείο της ανακρίτριας, ο 59χρονος καθηγητής είπε στο Star πως «δεν έχω κάνει τίποτα στο παιδί. Αλίμονο. Δε θα το έκανα ποτέ. Του κάνω μάθημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο σπίτι. Ήταν και οι γονείς στο σπίτι».

Ωστόσο, την ημέρα του βιασμού, οι γονείς του μαθητή φέρεται να έλειπαν, κάτι που, σύμφωνα με την κατηγορία, έδωσε στον 59χρονο την κατάλληλη ευκαιρία για τις πράξεις του.

«Πριν μερικές ημέρες κάναμε μάθημα και είπα στον καθηγητή να του προσφέρω ένα χυμό. Τότε μου είπε ότι θέλει να γευτεί άλλους χυμούς. Την ώρα του μαθήματος έκανα ένα λάθος και τότε άρχισε να με χαϊδεύει στα γεννητικά όργανα. Φοβήθηκα. Απομακρύνθηκα και έκατσα στο κρεβάτι. Με πλησίασε, και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις», φέρεται να κατήγγειλε ο 15χρονος, που επικοινώνησε στη συνέχεια με τη μητέρα του.

«Το παιδί έχει περιγράψει φρικιαστικές στιγμές, δεν έχουμε λόγο να μην το πιστέψουμε, εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή, Γιώργος Γεωργόπουλος.

Η ασφάλεια Ναυπλίου ερευνά αν ο κατηγορούμενος έχει τελέσει ανάλογες πράξεις και σε άλλους μαθητές του, καθώς ζει στην περιοχή από το 1994. Ο συλληφθείς θα μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης.