Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου βρέθηκε προκειμένου ν’ απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, ο ιερέας που έκανε sexting με 12χρονο αγόρι. Ο ιερέας Ι.Λ., ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει το παιδί σε απόσταση 200 μέτρων.

Ο ιερέας που έστειλε ένα βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο στο 12χρονο αγόρι, αναμένεται να δικαστεί την επόμενη Παρασκευή, 16 Ιουνίου. Παράλληλα, ο ιερέας ζήτησε από τις ανακριτικές Αρχές μέσω του συνηγόρου του να γίνει άρση απορρήτου των συνομιλιών που είχε, από τις 24 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, για να διαπιστωθεί ότι -όπως υποστηρίζει- η αποστολή του άσεμνου υλικού έγινε από λάθος και προορίζονταν για άλλο παραλήπτη που είναι ενήλικος. Το αίτημά του έγινε δεκτό.

«Ουδέποτε είχα επικοινωνία με ανηλίκους, πλην του συγκεκριμένου, έγινε κατά λάθος, καθώς νόμιζα ότι είχα στείλει το γραπτό μήνυμα σε άλλον ενήλικα, που είχε το ίδιο μικρό όνομα. Έκανα το τελευταίο δεκαήμερο με τον ενήλικα διαδικτυακό σεξ, είχα επικοινωνία και με άλλους ενήλικες, δεν είχα ποτέ καμία φυσική επαφή με κανέναν» λέει μέσω του δικηγόρου του ο ιερέας.

ιερέας που έκανε sexting

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως όταν το μικρό αγόρι ρώτησε έκπληκτο τον ιερέα, μη μπορώντας να πιστέψει τι έβλεπε, αν κάποιος είχε χακάρει το λογαριασμό του, εκείνος συνέχισε, όπως φαίνεται, ακάθεκτος, στέλνοντας ηχητικό μήνυμα στο παιδί, ρωτώντας το αν του άρεσε. Άλλωστε το έφηβο αγόρι μιλούσε συχνά με τον ιερέα καθώς ο 40χρονος ιερωμένος ήταν ο πνευματικός του. Από το ηχητικό μήνυμα βεβαίως, οι Αρχές ήταν σίγουρες πως ο αποστολέας ήταν ο παπάς.

«Έπαθε ένα σοκ, γιατί αφενός δεν το περίμενε, είναι η ιδιότητα του ανθρώπου αυτή που δεν το περίμενε, τρόμαξε, γιατί αναφέρει το όνομα του παιδιού το βίντεο και ανατρίχιασε, δηλαδή, αηδίασε με όλο αυτό. Στην αρχή δεν το πίστευε το παιδί ότι είναι αυτός και λέει “πάτερ, τι γίνεται, σας έχουν χακάρει;” Και συνέχισε να απαντάει άσεμνα» αναφέρει η μητέρα του 12χρονου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ο πατέρας του ανηλίκου αντιλήφθηκε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, τα οποία έστειλε ο φερόμενος ως δράστης στον ανήλικο, μέσω της εφαρμογής messenger.

Τι έστειλε ο ιερέας που έκανε sexting

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 40χρονος ιερέας που έκανε sexting κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τον εαυτό του χωρίς παντελόνι, εστιάζοντας στα γεννητικά του όργανα κι έστελνε τα βίντεο στο μόλις δώδεκα ετών αγόρι.

Ο 52χρονος πατέρας του παιδιού κατήγγειλε το περιστατικό, αρχικά στο ΑΤ Ερμιονίδας και ακολούθως στο ΤΑ Ναύπλιου, όπου διενεργήθηκε προανάκριση. Επίσης, έχουν κατασχεθεί τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής κι ένας «πύργος» σταθερού υπολογιστή που ανήκουν στον 40χρονο ιερέα.

Η σύλληψη του αρχιμανδρίτη προκάλεσε και την αντίδραση της τοπικής Μητρόπολης: «Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ανακοινώνει ότι ο αρχιμανδρίτης ετέθη σε αργία έως διαλευκάνσεως της υποθέσεώς του για αδίκημα διωκόμενον από τον Ποινικό Κώδικα και ταυτοχρόνως από τους Ιερούς Κανόνας της Εκκλησίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία διερευνά αν ο ιερέας εμπλέκεται και σε άλλες πράξεις, δεδομένου ότι είχε δράση κοντά στη νεολαία ως δάσκαλος κατηχητικού ενώ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Photo credits: Evrokinissi, Facebook