Την ομόφωνη ενοχή των δύο εκ των τριών αστυνομικών που τον Μάρτιο του 2021 ξυλοκόπησαν, χωρίς την παραμικρή αφορμή, πολίτη στη Νέα Σμύρνη αποφάσισε το Γ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Ο ένας αστυνομικός καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή ενώ ο δεύτερος σε έναν χρόνο, επίσης με αναστολή. Αντιθέτως, ο τρίτος αθωώθηκε, καθώς δεν προέκυψε από τα στοιχεία ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε ισχυρισμούς περί «θέσης αυτοάμυνας», «άσκησης απαιτούμενης βίας» και «οργισμένου πλήθους που τους επιτέθηκε», χωρίς κανένας εξ αυτών να γίνεται αποδεκτός από την εισαγγελέα.

Το επεισόδιο είχε σημειωθεί στις 7 Μαρτίου του 2021, την εποχή που στη χώρα ίσχυαν μέτρα κατά του κορονοϊού. Αστυνομικοί είχαν επιβάλει πρόστιμα σε μια οικογένεια που έκανε τη βόλτα της στη Νέα Σμύρνη και κάποιοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν σε πολιτισμένο ύφος.

Τότε ήταν που ο πρώτος αστυνομικός είπε σε έναν νεαρό «εσύ συλλαμβάνεσαι» και άρχισε να τον τραβά, να τον απωθεί και να τον χτυπά με πτυσσόμενο γκλομπ.