Άγιο φαίνεται πως είχε ένας 55χρονος υπάλληλος περιπτέρου στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης (10/10), ωστόσο βγήκε από αυτή την περιπέτεια αλώβητος.

Οι δράστες επιχείρησαν, φαινομενικά, να ληστέψουν το περίπτερο που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο σε κεντρικό σημείο στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο ο 55χρονος κατάφερε να προφυλαχτεί και να σώσει τόσο το εμπόρευμα, τόσο τις εισπράξεις, όσο πολύ περισσότερο την ίδια του τη ζωή.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα. Δύο άνδρες με καλυμμένα χαρακτηριστικά πλησίασαν το περίπτερο στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγνώστων Μαρτύρων στη Νέα Σμύρνη και αποπειράθηκαν να το ληστέψουν με την απειλή όπλου.

Η ψυχραιμία του 55χρονου υπαλλήλου ήταν παροιμιώδης. Με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να μπει μέσα στο περίπτερο και να κλειδώσει την πόρτα. Αυτή η εξέλιξη όμως φαίνεται πως προκάλεσε τον εκνευρισμό των ληστών, με τουλάχιστον τον έναν από τους δύο να πυροβολεί την πόρτα του περιπτέρου.

Φαίνεται όμως πως αυτή τους η ενέργεια τους έθεσε στον κίνδυνο της σύλληψης. Γι’ αυτό κινήθηκαν προς ένα δίκυκλο το οποίο χρησιμοποίησαν προκειμένου να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στις 04:05 η Άμεση Δράση ενημερώθηκε για το περιστατικό και έφτασε στη Νέα Σμύρνη. Οι Αρχές πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα και διαπίστωσαν πως ευτυχώς ο 55χρονος είναι καλά στην υγεία του. Αυτό που είναι απορίας άξιο, είναι το γεγονός πως ενώ βρέθηκαν οι τρεις οπές από τους πυροβολισμούς, δεν εντοπίστηκε κάλυκας.

Όλα τα δεδομένα μιλούν για ληστεία, ωστόσο οι Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. Γι’ αυτό αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις αλλά και να εξεταστούν προσεκτικά, τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και ελέγχου κυκλοφορίας της περιοχής.