Μία τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε στη Λάρισα, καθώς οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα βρέφος που είχε θαφτεί σε χωράφι από συγγενείς της μητέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», η 38χρονη έπειτα από έντονους πόνους και αιμορραγία μεταφέρθηκε αρχικά σε Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων διαπίστωσαν ότι η αιμορραγία προέρχεται από τοκετό και ότι η 38χρονη αντιμετωπίζει κινδύνους με αφορμή τη σηπτική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Έτσι, αποφάσισαν την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας όπου παραμένει νοσηλευόμενη σε σοβαρή κατάσταση.

Όταν οι αστυνομικοί αποφάσισαν να κάνουν πιο ενδελεχή έρευνα, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα οικογενειακό δράμα. Αφού αποδείχθηκε από τις εξετάσεις ότι είχε όντως προηγηθεί τοκετός, οι συγγενείς της 38χρονης παραδέχθηκαν πως η γυναίκα γέννησε αλλά το παιδί ήταν νεκρό. Αποφάσισαν τότε να το θάψουν μέσα σε αγροτική έκταση.

Με εισαγγελική εντολή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας μετέβησαν σε αγροτική περιοχή του νομού, όπου οι οικείοι της 38χρονης είχαν θάψει το βρέφος και χθες το μεσημέρι προχώρησαν στην εκταφή. Η μητέρα του άτυχου βρέφους πάντως υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του βρέφους ενώ αναμένονταν οι οικείοι να κληθούν για να καταθέσουν, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να απαντηθεί και το ερώτημα γιατί προχώρησαν στην εν κρυπτώ ταφή του νεογέννητου.