Στην πρεμιέρα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» μίλησε ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος έκανε διακοπές στο Πήλιο στη Θεσσαλία όταν ξέσπασε η θεομηνία.

«Εδώ είναι η γέφυρα που έπεσε στη θάλασσα. Τα είδα όλα με τα μάτια μου και το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι με όλο αυτό που συνέβη εδώ» περιγράφει ξεκινώντας τη διήγησή του για τις στιγμές που το νερό «έθαψε» τα χωριά της Θεσσαλίας.

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο σοκ για όλους. Το σπίτι μας βρίσκεται αρκετά ψηλά και φυσικά και ακούσαμε και είδαμε όλους τους κεραυνούς και τις βροντές και φοβηθήκαμε. Αν φυσικά το συγκρίνω με κάποιους άλλους ανθρώπους εδώ ήμασταν εντελώς ασφαλείς» συνεχίζει χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή του.

«Οι καρδιές μας “πεθαίνουν” σήμερα και είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του Πηλίου, της Σκιάθου και τώρα στις ειδήσεις βλέπω ότι η κεντρική Θεσσαλία βρίσκεται κάτω από το νερό και πολλές περιοχές όπως και η Λάρισα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση» συμπληρώνει καθώς και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πλέον το μέγεθος της καταστροφής στον Θεσσαλικό κάμπο και τις απώλειες που αυτό προμηνύει.

Ωστόσο ο Στάνλεϊ Τζόνσον κλείνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα για τους Έλληνες και το μεγαλείο ψυχής που τους χαρακτηρίζει:

«Νιώθω ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα δείξουν το μεγαλείο τους και θα καταφέρουν να διαχειριστούν όλη αυτή την κατάσταση» λέει.

«Η καταστροφή είναι κάτι που οι ¨Ελληνες έχουν ζήσει ξανά με τις φωτιές, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουν ξανά να “αναρρώσουν”. Και είμαι βέβαιαος ότι η τάξη, η ειρήνη και η χαρά θα επιστρέψουν πολύ σύντομα σε αυτά τα μέρη της Ελλάδας».