Παραμένουν τα προβλήματα στην περιοχή της Θεσσαλίας καθώς ολόκληρα χωριά είναι ακόμη θαμμένα στο νερό και τη λάσπη.

10.000 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική από κατοίκους των πληγεισσών περιοχών καθώς βρίσκονται σε έλλειψη αγαθά πρώτης ανάγκης, ενώ άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Πραγματοποιήθηκαν από το Σάββατο που ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 4.500 διασώσεις.

Ήδη έχουν σταματήσει οι πτήσεις τωνε εναέριων μέσων για διασώσεις και πλέον οι πτήσεις πραγματοποιούνται για μεταφορά φαρμάκων, ρούχων, κουβερτών και αγαθών πρώτης ανάγκης σε σημεία όπου βρίσκονται κάτοικοι στο σπίτι τους ή σε οικισμούς όπου δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση παρά μόνο από αέρος.

Παράλληλα τα εναέρια μέσα επιβλέπουν ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αλλά και τον Πηνειό καθώς υπάρχει ακόμη ο φόβος υπερχείλισης.

Η σημερινή μέρα κρίνεται κρίσιμη καθώς από την Πυροσβεστική περιμένουν σημαντική υποχώρηση του νερού και μία σαφέστερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Η σημερινή μέρα θα κρίνει και αν θα ανοίξει η Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και αν θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία, αλλά και ποιο είναι το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο.

Κακοκαιρία «Daniel»: Συσκέψεις που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις για επαναξιολόγηση της κατάστασης και θα αποφασιστεί ποια θα είναι τα επόμενα βήματα έτσι ώστε να επιταχυνθεί η αποκατάσταση των προβλημάτων που επικρατούν στην περιοχή.