Αν έχεις στην κατοχή σου ένα ακίνητο που το νοικιάζεις, το ξενοικιάζεις και βρίσκεσαι σε μια τέτοια διαδικασία για χρόνια ή έχεις ακίνητα που τα πουλάς και αγοράζεις άλλα, γνωρίζεις σίγουρα την γραφειοκρατία που απαιτείται. Γνωρίζεις πόσα χαρτιά πρέπει να μαζεύεις κάθε φορά και πόσα λεφτά καλείσαι να δώσεις για να προχωρήσεις σε μια αγοραπωλησία ή ενοικίαση. Το BluPeak Report που φέρνει ο Βασίλης Ηλιόπουλος με την BluePeak Estate Analytics, είναι ένα εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες να έχουν πάντοτε προσπελάσιμες όλες τις πληροφορίες για το ακίνητό τους, σε ψηφιακή μορφή.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για την Ευρώπη υπηρεσία, πολλώ δε μάλλον για την Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει κανένα τέτοιο προηγούμενο στον κλάδο του real estate.

Το BluPeak έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του καλοκαιριού του 2023 και αφού παρουσίασε το πλάνο του σε εκθέσεις και ημερίδες, αλλά και σε επιχειρηματίες εντός κι εκτός Ελλάδος (στις αρχές φθινοπώρου ο κ. Ηλιόπουλος βρέθηκε στο Ντουμπάι για να παρουσιάσει αυτό το εργαλείο σε επενδυτές), έχοντας κάνει και τις απαραίτητες επαφές με το κράτος για να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα ψηφιακά στοιχεία των ακινήτων, ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο λανσάρισμα του στην αγορά.

Τι είναι όμως αυτό το BluPeak Report;

Είναι μια εφαρμογή στην οποία γίνεται συνδρομητής ένας ιδιοκτήτης ακινήτων, με ένα εφάπαξ ποσό και ξέρει πως για τα επόμενα χρόνια δεν θα χρειάζεται να ξοδέψει καθόλου χρόνο και χρήμα για να ανακτήσει τα απαραίτητα στοιχεία και αρχεία για το ακίνητό του ώστε να τα συμπεριλάβει σε μια αγοραπωλησία ή για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ο ίδιος την πορεία της αξίας του.

Πιο συγκεκριμένα, είναι 5 τα οφέλη που παρέχει το BluPeak Report.

• επιτάχυνση συναλλαγών ακίνητης περιουσίας,
• ολοκλήρωση και τελειοποίηση χαρτοφυλακίου ακίνητης περιουσίας,
• υπόδειξη ευκαιριών ρευστοποίησης (μερικής – ολικής) περιουσίας, ή ακίνητου
• δραστηριοποίηση έναντι ευκαιριών σε επιπρόσθετες επενδύσεις ακίνητης περιουσίας,
• και εκτέλεση συμφερουσών αγοροπωλησιών

Λειτουργεί με λίγα λόγια και συμβουλευτικά, δεν είναι ένα στείρο εργαλείο που απλώς κάνεις εισαγωγή των στοιχείων και τέλος. Είναι ένα «ζωντανό» εργαλείο που παρακολουθεί την εξέλιξη της αγοράς και σε κατευθύνει ως προς την αξία του ακινήτου.

Επειδή ως τώρα το έχουμε εστιάσει μόνο στον ιδιώτη ιδιοκτήτη, είναι ένα εργαλείο ακόμα πιο χρήσιμο για επιχειρηματίες, για ανθρώπους που έχουν για παράδειγμα αλυσίδες καταστημάτων σε ιδιόκτητους χώρους ή για ανθρώπους που νοικιάζουν σε franchise επιχειρήσεις κτλ.

Εύλογα, κατανοεί κανείς πως αν μειώνει το κόστος ανάκτησης εγγράφων για ένα ακίνητο, η μείωση είναι ακόμα πιο εμφανής στα 2-3-4+ ακίνητα.

Το μότο του BluPeak είναι στην ουσία η μεγιστοποίηση της απόδοσης ενός ακινήτου και η παροχή βοήθειας για να αποφέρει το μέγιστο κέρδος στον ιδιοκτήτη είτε μέσα από την χρήση του είτε μέσω της πώλησης του.

* Μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ.