Το WhatsApp ανακοίνωσε μια μεγάλη αλλαγή στη λειτουργία του, καθώς έκανε γνωστό ότι θα επιτρέπει στους χρήστες του να επεξεργάζονται μηνύματα, μια υπηρεσία που ήδη προσφέρουν οι ανταγωνιστές του όπως το Telegram και το Signal.

Όσοι χρησιμοποιούν το WhatsApp θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να τροποποιούν τα μηνύματά τους, αλλά μόνο για έως 15 λεπτά αφού τα έχουν στείλει, ανακοίνωσε η εφαρμογή.

Το app, που ανήκει στη Meta, άρχισε να λανσάρει σταδιακά αυτή τη νέα λειτουργία, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως εντός των επόμενων εβδομάδων.

Κάθε μήνυμα στο οποίο έχει γίνει επεξεργασία θα φέρει τη σχετική σήμανση, αλλά δεν θα εμφανίζεται το ιστορικό, έτσι ώστε ένας χρήστης να μην μπορεί να δει τι ανέφερε αυτό, προτού τροποποιηθεί.

Όποιος επιθυμεί θα μπορεί να ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία πατώντας πάνω στο μήνυμα και επιλέγοντας το «edit» από το μενού που θα εμφανίζεται. Έως τώρα, ο μόνος τρόπος να διορθωθεί ένα μήνυμα στο WhatsApp ήταν να διαγραφεί και να σταλεί ένα νέο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο παραλήπτης έβλεπε πως διεγράφη κάποιο μήνυμα.

«Από τη διόρθωση ενός απλού ορθογραφικού λάθους, μέχρι την προσθήκη επιπλέον κειμένου σε ένα μήνυμα, με ενθουσιασμό σας δίνουμε περισσότερο έλεγχο στις συνομιλίες σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα πάνω στο σταλμένο μήνυμα και να επιλέξετε “edit” από το μενού, για έως 15 λεπτά αφού εστάλη», ανέφερε το WhatsApp στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian