Ροζ βίντεο και φωτογραφία με προσωπικές στιγμές νεαρών κοριτσιών διακινείται από κινητό σε κινητό, στην Πάτρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 141 φακέλους, και κάθε ένας αφορά και ένα κορίτσι από την Πάτρα. Στον φάκελο βρίσκονται βίντεο με κάποιο κορίτσι είτε όταν είναι μόνη σε κάποιο χώρο είτε και με κάποιον σύντροφο.

Το πρωτοφανές είναι ότι κάθε φάκελος έχει και το ονοματεπώνυμο της κοπέλας. Αν και το αρχείο με τις πάνω από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο δεν έχει ανέβει στο διαδίκτυο, διακινείται από κινητό σε κινητό μέσω της εφαρμογής «mega play» που χρησιμοποιείται για αποστολή μεγάλων σε όγκο αρχείων.

Στα βίντεο φαίνονται κοπέλες γνωστές στην Πάτρα, σε ερωτικές στιγμές ακόμα και σε δημόσιο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες εκατοντάδες άτομα έχουν στην κατοχή τους τηλέφωνο την «λίστα της ντροπής» και κάποιοι διαπομπεύουν τις κοπέλες. Κάποιες φαίνεται πως γνωρίζουν ότι βιντεοσκοπούνται ή φωτογραφίζονται, άλλες όμως όχι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα «Πελοπόννησο της Δευτέρας» πως μόνο μία από τις 141 έχει προβεί σε μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ατόμων που διέρρευσαν βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές.

Η δυσκολία ως προς την νομική αντιμετώπιση του θέματος είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει «αναρτηθεί» στο διαδίκτυο, αλλά κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό. Αυτό αποτελεί εμπόδιο καθώς δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιος το μοιράζεται, το χρησιμοποιεί και ποιοι έκαναν την βιντεοσκόπηση. Μπορεί να μιλάμε για ακόμα μια υπόθεση revenge porn με πρώην συντρόφους να επιλέγουν να εκδικηθούν τα κορίτσια με τον πιο αδίστακτο τρόπο.