Τίτλοι τέλους -όσον αφορά την αστυνομική έρευνα- μπαίνουν στη δολοφονία Μητροπούλου. Το περιστατικό της 27ης Ιουλίου που σόκαρε την κοινωνία της Πάτρας, καθώς η 55χρονη Νικολίτσα Μητροπούλου βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της επί της οδού Μπουκαούρη 4, επιλύθηκε από τις αστυνομικές Αρχές.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το πρωί της περασμένης Πέμπτης (3/8) ο 35χρονος ανιψιός της αδικοχαμένης Νικολίτσας Μητροπούλου συνελήφθη στην Κόρινθο σε τροχόσπιτο που στην ουσία κρυβόταν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος σκότωσε με βάναυσο τρόπο τη θεία του Νικολίτσα Μητροπούλου, χτυπώντας τη ενδεχομένως και με κάποιο βαρύ αντικείμενο εκτός από τα χέρια του, στο κεφάλι.

Μιμήθηκε την… Κακαράντζουλα και το μοιραίο λάθος

Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός πως ο κατηγορούμενος ως δράστης της δολοφονίας Μητροπούλου, φέρεται να είχε προχωρήσει σε πλήρες… makeover για να φτάσει στο έγκλημα. Όπως αναφέρουν οι Αρχές, ο κατηγορούμενος είχε «συλληφθεί» από κάμερες ασφαλείας και ελέγχου κυκλοφορίας να αποχωρεί από το μοιραίο διώροφο της οδού Μπουκαούρη φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, χειρουργική μάσκα, φόρμα εργασίας, τσαντάκι μέσης, σακίδιο πλάτης και γάντια.

Σαφώς η μασκαράτα έφερε αμέσως στο μυαλό την υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού με βιτριόλι της Ιωάννης Παλιοσπύρου, όταν η καταδικασμένη δράστιδα, Έφη Κακαράντζουλα, είχε κι αυτή προχωρήσει σε πλήρη μεταμφίεση. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο 35χρονος δράστης φέρεται να κράτησε κάποια αντικείμενα από αυτά που χρησιμοποίησε κατά την παρουσία του στο διώροφο της οικογένειας. Ο λόγος για ένα τσαντάκι μέσης, με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν πως είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που φορούσε μία ημέρα πριν εντοπιστεί η Νικολίτσα Μητροπούλου νεκρή μέσα στο σπίτι της.

Όλα τα παραπάνω σαφώς και διαμορφώνουν ένα οργανωμένο σχέδιο, καθώς τούτο σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζουν οι Αρχές πως εκπονήθηκε για να πετύχει ο κατηγορούμενος τον σκοπό του.

Η δολοφονία της μητέρας του, Άννας Μητροπούλου και τα κληρονομικά

Όπως είχε αναφέρει το intronews.gr πριν από μερικές ημέρες, ο 35χρονος ήταν αυτός που είχε καταδικαστεί και για τη δολοφονία της μητέρας του Άννας Μητροπούλου. Η άτυχη 53χρονη, αδελφή του πρόσφατου θύματος, είχε βρεθεί βαρύτατα χτυπημένη στις 19 Ιουλίου του 2016 στο ίδιο διώροφο, αλλά στο έτερο διαμέρισμα απ’ αυτό που βρέθηκε νεκρή η Νικολίτσα Μητροπούλου.

Η αδικοχαμένη Άννα είχε νοσηλευτεί σχεδόν μία εβδομάδα στην εντατική, μέχρι που στις 27 Ιουλίου, ακριβώς 7 χρόνια από την ημερομηνία που βρέθηκε νεκρή η Νικολίτσα Μητροπούλου, εξέπνευσε.

Για εκείνο το έγκλημα πάντως, ακούγονταν έντονα στην Πάτρα πως το οριακό σημείο μεταξύ των σχέσεων μητέρας και γιου ήταν τα κληρονομικά. Παρ’ όλα αυτά, ο 28χρονος τότε καταδικασθείς, φερόταν να είναι εν γένει κακοποιητικός με την μητέρα του, ωστόσο σε βάρος του δεν υπήρξε ποτέ τέτοια καταγγελία.

Λέγεται πάντως πως τόση η μητέρα όσο και ο γιος αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα, ενώ κατά πληροφορίες, ο 28χρονος τότε ασχολούνταν με το bodybuilding και φέρεται να έκανε λήψη σκευασμάτων για αυτό τον σκοπό.

Μητροπούλου
Ο φερόμενος ως δράστης, κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα μετά τη δολοφονία της μητέρας του, Άννας Μητροπούλου (Πηγή φωτογραφίας: thebest.gr)

Τι έλεγε, τότε, η Αστυνομία για τη σύλληψη του 28χρονου

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της Άννας Μητροπούλου:

«Συνελήφθη, σήμερα (28-7-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, την (19-7-2016) το βράδυ, 53χρονη ημεδαπή, διεκομίσθη από την οικία της στην Πάτρα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο της πόλης, έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παρέμεινε νοσηλευόμενη στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μέχρι χθες (27-7-2016) το μεσημέρι, όπου και απεβίωσε.

Στο πλαίσιο ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου της 53χρονης, αξιοποιήθηκαν στοιχεία και πληροφορίες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την προσαγωγή του 28χρονου, υιού της θανούσας, χθες αργά το βράδυ.

Μετά την ολοκλήρωση του προανακριτικού υλικού από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και την υποβολή του στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, εκδόθηκε σε βάρος του 28χρονου, ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών».

Μητροπούλου
Το μοιραίο διώροφο επί της οδού Μπουκαούρη

Η καταδικαστική απόφαση και το διαδικαστικό

Μέχρι και πριν από λίγο, ο 35χρονος ουσιαστικά δεν ήταν κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Νικολίτσας Μητροπούλου. Αυτό αναμένεται να προκύψει μέσα στις επόμενες ώρες και μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας. Η ΕΛ.ΑΣ. στην ουσία συνέλαβε τον 35χρονο καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση που αφορούσε το περιστατικό της δολοφονίας της μητέρας του, Άννας Μητροπούλου.

Ο 35χρονος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία, ωστόσο κατόπιν έφεσης η κατηγορία μετετράπη σε πρόκληση θανατηφόρας βλάβης. Του επιβλήθηκε ποινή 5ετούς καθείρξεως και μάλιστα εξέτισε την ποινή, κυκλοφορώντας ελεύθερος!

Η σύγκρουση και η άρνηση

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του intronews.gr, η συγκρουσιακή σχέση του 35χρονου με την 55χρονη θεία του, Νικολίτσα, εδράζεται στο γεγονός πως η αδικοχαμένη γυναίκα ήταν από τους μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος του 35χρονου και φαίνεται πως πάσχιζε να ανατρέψει με κάποιο τρόπο την εφετειακή απόφαση.

Βεβαίως όλα τα παραπάνω αναμένεται να επιβεβαιωθούν κατά τη δικαστική έρευνα και διαδικασία. Μέχρι στιγμής, όπως άλλωστε έπραξε και κατά τη διάρκεια της έρευνας και της δίκης για τη δολοφονία της μητέρας του, αρνείται κατηγορηματικά πως ήταν εκείνος που σκότωσε την άτυχη Νικολίτσα Μητροπούλου, όπως αναφέρει το tempo24.news.

Μητροπούλου

Πώς εξιχνίασε τη δολοφονία Μητροπούλου η ΕΛ.ΑΣ.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση στην οποία περιγράφει τα βήματα που ακολουθήθηκαν για να εξιχνιαστεί το έγκλημα:

«Εξιχνιάστηκε, άμεσα μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής γυναίκας, που διαπράχθηκε στις 26-7-2023, στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ο οποίος  εντοπίστηκε χθες το πρωί, σε περιοχή της Κορινθίας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, επισημαίνεται ότι στις 27-7-2023 το απόγευμα, στην Πάτρα, η ημεδαπή γυναίκα εντοπίστηκε από οικείο της πρόσωπο νεκρή στην οικία της, φέροντας τραύματα στο κρανίο, στο κεφάλι και στη μετωπιαία χώρα.

Στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αφού αξιοποίησαν τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου.

Πιο συγκεκριμένα, από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι, ο κατηγορούμενος αποχώρησε από την οικία του θύματος στις 26-07-2023 το απόγευμα, μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, χειρουργική μάσκα, φόρμα εργασίας, τσαντάκι μέσης, σακίδιο πλάτης και γάντια, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε υπεραστικό λεωφορείο, προκειμένου να μεταβεί σε περιοχή της Κορινθίας.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών χθες το πρωί μετέβησαν σε περιοχή της Κορινθίας, όπου εντόπισαν τον κατηγορούμενο να διαμένει σε  σταθμευμένο τροχόσπιτο και τον προσήγαγαν για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο τροχόσπιτο του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια χειρουργική μάσκα, ένα ζευγάρι παπούτσια και ένα τσαντάκι, που φορούσε κατά την διαφυγή του από την οικία του θύματος, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί πρωινές ώρες της σήμερον (4-8-2023) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών».